Pare od Bogdanovićevog transfera završile na privatnim računima!?

0

Sporan transfer: Duško Vujošević i Bogdan Bogdanović
 

Košarkaški klubovi Partizan i Crvena zvezda se nalaze na udaru policije i istražnih organa zbog sumnjivog poslovanja, otkriva Alo. Istraga o tokovima novca u naša dva najveća kluba je počela još pre dva meseca, a intezivirana je pre 15 dana pošto se došlo do zanimljivih otkrića, pogotovo u Partizanu.

 

Prema prvim rezultatima istrage, postoje indicije da je sporno nekoliko transfera Partizanovih košarkaša koji su prešli u inostranstvo. Poslednjih od njih je transfer Bogdana Bogdanovića u Fenerbahče, težak 1,3 miliona evra. Od te sume bi 20 odsto trebalo da pripadne menadžerima koji su prilikom Bogdanovićevog dolaska iz Žitko Bakseta u Partizan platili 65 odsto obeštećenja. Ostalih 80 odsto od Bogdanovog transfera u Fener, Partizan bi trebalo da dobije u dve rate.

 

Alo piše da policija ima određene tragove da je Partizan u slučaju pojedinih transfera poslovao preko privatnih firmi, odnosno da se sav novac od prodaje igrača nije slivao u klupsku kasu već da je završavao na privatnim računima. Pored Partizana, inspektori Uprave kriminalističe polocije češljaju i poslovanje Crvene zvezde. Nedavno je i premijer Aleksandar Vučić rekao da je novac od transfera naših košarkaških klubova završavao na računima privatnih firmi za tobože pružene usluge. Policija i dalje prikuplja informacije i u narednih nekoliko dana će biti uzete izjave od svih za koje se sumnja da su učestvovali u transferima košarkaša.

Ni u Partizanu, ni u Crvenoj zvezdi nisu bili raspoloženi da komenatrišu ovu situaciju.

 

Dragan Tdodorić je novinarima Aloa rekao da pitaju Mlađana Šilobada o pomenutim navodima, ali se ni Šilobad, ni predsednik Predrag Danilović nisu javljali. Kratak komentar je imao i Nebojša Čović:
"Na odmoru sam. Ne znam ništa o tome! Inspektori mogu da proveravaju sve što treba da se proveri“, poručio je Čović.

 

Podsetimo, policija je češljala i papire u fudbalskim klubovima Crvena zvezda i Partizan, ali rezultati istrage nisu bili objavljeni.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here