Unsplash

Jedna od najzabavnijih stvari u vezi sa mirisom je njegova moć da kanališe želju. Ali kako tačno miriše želja? Iako je miris subjektivan, postoji nauka iza onoga što izaziva uzbuđenje i kod muškaraca i kod žena.

I dok vas verovatno privlači bilo koji miris koji vas podseća na vašeg ljubavnika, postoje određene note koje pokreću biohemijski odgovor. Iako vas mnogi parfemi mogu uzbuditi, ovi mirisi su dokazani afrodizijaci.

Jasmin

Dokazano je da jasmin povećava budnost i poboljšava raspoloženje, što može povećati vaš seksualni nagon. U hinduističkoj i muslimanskoj tradiciji, jasmin je poznat kao “miris ljubavi”. Za ovaj miris se tvrdi da je jedan od najjačih afrodizijaka koji postoje, sa mnogo varijanti koje imitiraju životinjski mošus. Sladak i delikatan cvet.

Ruža

Ruža sadrži indol, mirisni molekul koji se nalazi u fekalnom otpadu. Iako zvuči pomalo odvratno, ova aroma dodaje posebnu notu mirisu. Osim toga, studija iz 2015. godine pokazala je da ružino ulje može biti snažan stimulans za muškarce. Prirodni relaksant, ružino ulje takođe može smanjiti inhibiciju, što ga čini savršenim za oslobađanje principa zadovoljstva. Ruža je baršunast, oštar cvetni miris.

Vanila

Slatka vanila je takođe potencijalni afrodizijak. Njen nostalgični profil je izuzetno mekan i utešan, što vam može pomoći da se opustite i prepustite se uživanju. Vanila je lagana, slatka i lako se skida.

Đumbir

Poreklom iz Azije, đumbir je ljuti koren za koji je dokazano da povećava nivo testerona kod muškaraca. Đumbir ima mnoga druga terapeutska svojstva i poznat je po tome što povećava cirkulaciju, pomaže kod glavobolje i umiruje stomačne tegobe. Oštar i biber miris.

Ambreta

Ovaj botanički mošus oponaša životinjske arome povezane sa uzbuđenjem. Studije potvrđuju da je ambreta afrodizijak. Poreklom iz Azije i Australije, ambreta je jedan od najtrendi mirisa na tržištu. Kompleksan profil mirisa sa orašastim tonovima i primesama konjaka i kože.

Magnolia čampaka

Egzotični tropski cvet povezan sa cvetnim magnolijama, čampaka je toliko jaka da se koristi kao miris sa jednom notom. Njegova svojstva zagrevanja čine ga saparnim mirisom. U ajurvedskoj medicini, ova magnolija se koristi kao tonik za afrodizijak. Oštar cvetni prizvuk kedra.

Šafran

Utvrđeno je da šafran, uzgajan u Iranu, Indiji i Grčkoj, povećava seksualnu želju, prema nekim studijama, iako su rezultati različiti. Njegov začinski profil daje energiju, a poznato je da ulje šafrana leči depresiju. Iznenađujuće sladak cvetni miris sa aromom meda i duvana.

Sandalovina

Ajurvedska medicina dugo je poštovala sandalovinu zbog njenih stimulativnih svrha. Pregled iz 2020. potvrđuje afrodizijačke kvalitete sandalovine. Jedno od skupljih eteričnih ulja, sandalovina ima mnoga terapeutska svojstva i takođe može da leči raspoloženje i probleme sa varenjem. Kremasti i mlečni miris sa glatkim drvenim tonovima.

Lavanda

Studija iz 2019. pokazala je da lavanda povećava seksualnu želju kod žena. Poznata po svojim umirujućim efektima, lavanda je takođe relaksant, koji vam može pomoći da se osećate prijatno i puni samopouzdanja. Cvetni miris sa bazom nalik kamforu.

Pepermint

Neke žene čak tvrde da pepermint može pomoći u postizanju višestrukih orgazama. Poznat po svojim okrepljujućim kvalitetima, pepermint se često koristi kao biljni stimulans. Slatkast miris sa mentolnim podtonovima.

Miris bundeve

U članku iz 2014. objavljeno je da bundeva, još jedna oštra aroma, stimuliše erotski performans kod muškaraca. Poput vanile, bundeva je povezana sa nostalgijom i udobnošću i može izazvati osećaj doma. Bogat, kremast i začinski miris.

Citrus

Prepuna antioksidansa, esencija citrusa, gorka narandža, korišćena je kao afrodizijak. Mirisi limuna i limete se u poslednje vreme pojavljuju u mirisima, nudeći svež profil ukusa. Kombinacija gorkih i toplih mirisnih profila.

Cimet

Začinjen i revitalizirajući, dokazano je da cimet aktivira uzbuđenje u studijama na životinjama. Cimet ima mnoge poznate prednosti i za njega se kaže da poboljšava raspoloženje i snižava šećer u krvi. Dimni i oštar miris sa slatkim nijansama.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here