Partizan.rs/Miroslav Todorović
Vučelić se obraća fudbalerima Partizana

Fudbaleri Partizana počeli su danas u Beogradu pripreme za prolećni deo sezone.

Na prozivci u SC Teleoptik, trener Aleksandar Stanojević, koji je danas produžio ugovor sa klubom do 2024. godine, imao je sve prvotimce, sa kojima će do 23. januara raditi u Beogradu.

Nakon toga, iako je prvobitno bilo najavljeno će deo priprema biti odrađen na Kipru, crno-beli će formu za proleće najverovatnije tempirati u Turskoj do 6. februara.

Ekipa Aleksandra Stanojevića u nastavak sezone ulazi sa titulom jesenjeg šampiona, pet bodova više od Crvene zvezde i plasmanom u šesnaestinu finala Lige konferencija.

Predsednik Parizana Milorad Vučelić čestitao je svima jesenju titulu i naveo da je po podacima istorijska polusezona za crno-bele.

– Želim da svim partizanovcima da čestitam jesenju titulu. Kažu analitičari koji su precizno to izračunali, da je ovo najbolja jesenja sezona u bogatoj istoriji Partizana. To su činjenice i matematika, ali ja znam živeći sa vama koliko je to pokriveno znojem, naporima, koje ste pokazali u svim takmičenjima. Mi smo jesenji šampioni sa prednošću koja nam daje velike izglede da osvojimo šampionsku titulu. Kod nas postoji izreka prvo skoči, pa reci hop, a kod nas to znači da smo u skoku, i to rekordnom, samo treba još da kažemo hop – rekao je Vučelić na SC Teleoptik.

Zanimljivo je da je ovo godina da je Partizan prvi u ovom momentu kada je srpski fudbal u usponu, takođe je tu i uspeh reprezentacije, rekao je Vučelić.

– Nije iznenađenje, imamo i mnogo korektnije suđenje i niz drugih preduslova. Vi koji ste mladi, idete prvi ili drugi put na pripreme, treba da znate da neko treba da zameni Mitrovića, Lukića, Živkovića… Da ne nabrajam dalje, jer treba da zamenite igrače koji su okosnica reprezentacije – naveo je Vučelić.

On je irazio nadu da će možda neki od igrača crno-belih da se nađu na spisku Dragana Stojkovića Piksija za SP u Kataru.

– Pozdravio bih naša pojačanja, Markovića i Natha, koje smo izgubili krajem jeseni, nadam se da će oni pojačati Partizan na proleće i da će ih zaobići povrede. Da ne igrate mlako povređeni za reprezentaciju, pa da onda budete teže povređeni kao Terzić. Voleo bih takođe da se svi vakcinišete i da se time ne poremeti naša situacija i naš pobednički hod. Želeći vam veliki uspeh, čestitao bih našem šefu stručnog štaba, jer je produžio ugovor sa Partizanom i ostaće ovde do leta 2024. – zaključio je Vučelić.

Trener Aleksandar Stanojević zahvalio se na čestitika i poručio da crno-beli oprezno i koncentrisano idu u nastavk sezone.

– Svi smo na istom putu, želimo da nastavimo bez “zareza”, bez nepredviđenih situacija, Vidim da se priča da slavimo, ali to nije tačno. Fokusirani smo, motivisani i spremni da podignemo nivo za 30 posto. Nismo se opustili, ne mislimo da smo nešto uradili, krenućemo jako od prvog dana, jer znamo šta nas očekuje u narednom periodu – rekao je Stanojević.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here