Vesti
Krsni hod oko hrama

Povodom proslave crkvene slave, parohiju Uspenja presvete Bogorodice na Gold Kostu, posetio je početkom septembra episkop australijsko-novozelandski Siluan, stoji na zvaničnoj Fejsbuk strani Mitropolije australijsko-novozelandske.

Sveštenstvo sa vladikom Siluanom

Na svetoj liturgiji episkopu su sasluživali sveštenoslužitelji Brizbejnsko-velingtonskog namesništva, uz prisluživanje ipođakona i čtečeva, a uz prisustvo brojnog vernog naroda.

Brojni vernici na svečanom ručku

Posle molitve obavljen je krsni hod oko hrama, a zatim je episkop blagoslovio slavske darove koje su pripremili domaćini ovogodišnje slave porodice Karać i Gruluvić. Za domaćine slave iduće godine, prihvatile su se porodice Ostojić i Milosavljević.

Na kraju svete liturgije vladika se obratio vernom narodu besedom u kojoj je podsetio na životni primer Presvete Bogorodice za rod hrišćanski, kao i na potrebu da imamo ljubavi prema bogu i bližnjima.

Ovom prilikom, po blagoslovu episkopa Siluana, protojerej stavrofor Velibor Bojičić, dosadašnji administrator parohije i crkvene opštine Uspenja presvete Bogorodice – Gold Koust, predao je Sveto jevanđelje novopostavljenom parohijskom svešteniku, protonamesniku Miroslavu Bošnjaku, kao simbol uvođenja, odnosno primopredaje parohijske dužnosti.

Svečanost je nastavljena u parohijskoj sali, svečanim ručkom koji su pripremili ovogodišnji domaćini, uz prigodan program.

SLAVSKI OBRED: Svi učestvovali u lomljenju kolača
Priređen je i prigodan program

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here