Foto: MN Press
FK Partizan

Fudbaleri Partizana savladali su Voždovac rezultatom 3:0 (1:0) u utakmici pretposlednjeg kola sezone u Linglong Superligi Srbije.

Crno-belima bodovi nisu bili potrebni, ali nisu dali nikakav popust “zmajevima” koji se bore za opstanak u elitnom rangu.

Voždovac je ostao na 47 osvojenih bodova i u poslednjem kolu će igrati protiv direktnog rivala Javora.

Čak pet timova je u opasnosti da se nađu među dva poslednja mesta koja vode u niži rang, a sve ih dele dva boda, pa će biti dosta zanimljivo u sredu kada je na programu poslednje kolo u sezoni.

Aleksandar Stanojević je u ovom susretu isprobao opciju da Lazar Marković bude najistureniji napadač, a da Filip Holender igra po strani.

I to je dobro delovalo u nekoliko uvodnih akcija, ali ne u većem delu susreta.

Videćemo da li će to strateg Partizana koristiti u finalu Kupa protiv Crvene zvezde 25. maja.

Voždovčani kao da su mislima već bili u tom meču sa Javorom, a da su odustali od borbe sa Partizanom, jer izabranici Predraga Rogana praktično nisu zapretili domaćinu u prvom poluvremenu.

Partizan je prvi zapretio preko Lazara Markovića koji je u razmaku od 70-ak sekundi imao čak tri velike prilike, ali nije uspeo da zatrese mrežu.

Ali, lopta se našla u njoj u 21. minutu posle prodora Miloša Jojića i potom autogola Bogdanovića.

Pokušao je da izblokira pokušaj centaršuta Jojića po zemlji i nespretno prevario sopstvenog golmana.

Posle toga se praktično ništa nije dešavalo do kraja prvog poluvremena, osim možda pokušaja Stanisavljevića posle greške mladog golmana Partizana Popovića i udarca sa velike udaljenosti Milojevića.

Vrlo mirno je bilo i u nastavku susreta, ni jedni ni drugi nam nisu doneli preterani užitak. Sve dok na scenu nije stupio ubedljivo najveći majstor na terenu, Bibars Natho.

U 72. minutu je izveo čaroliju koja je apsolutno zaslužna za drugi i odlučujući pogodak na ovom meču.

Zapravo, u akciji su učestvovali svi igrači koji su malo pre toga ušli u igru. Najpre je Filip Stevanović izbacio Nikolu Štulića, a on “zalomio” ka Bibarsu Nathu koji je za malo zakasnio na taj pas.

Međutim, kada je stigao do lopte, izveo je majstoriju. Zarolao je loptu, izbacio svog čuvara kao “iz voza” i kao na tacni poslužio Nikolu Jovića na petercu koji je sproveo loptu u mrežu.

Šest minuta kasnije je Natho dobio nagradu za taj potez, jer se i sam upisao u listu strelaca.

Do kraja više nije bilo pogodaka i Voždovac će u poslednjem kolu, kao što smo i napomenuli, morati da traži bodove spasa protiv direktnog konkurenta Javora.

Partizan će tada igrati protiv Mladosti u Lučanima, što će mu praktično biti “generalna proba” za finale Kupa Srbije protiv Crvene zvezde 25. maja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here