MN PRESS

Doskorašnji defanzivac Vojvodine – Siniša Saničanin (26) jedna je od prvih akvizicija Partizana ovoga leta, saznaje Telegraf! Pomenuti fudbaler je već utanačio sve detalje saradnje sa crno-belima i u klub stiže kao slobodan fudbaler na tržištu i jedno od dva rešenja (drugo je najverovatnije stranac) koje će u Humskoj angažovati u prelaznom roku.

Crno-beli su proteklih meseci ispratili nekolicini štopera u domaćoj ligi, u kojoj je kvalitet prilično oskudan, ali se Saničanin izdvojio kao potencijalno dobre rešenje, jer se radi o reprezentativcu Bosne i Hercegovine, koji je bio jedan od nosilaca igre Novosađana.

Trener Aleksandar Stanojević je procenio da štoper može da pomogne crno-belima, pa je klub još u aprilu prvi put kontaktirao Saničanina, ali je on tada više bio okrenut inostranstvu, nego ostanku u Superligi. Pokušali su crno-beli još nekoliko puta i upornost se na kraju isplatila, pa će fudbaler potpisati trogodišnji ugovor i već od priprema konkurisati za prvi tim.

Što se karakterističa tiče, Saničanin je visok 190 centimetara, snažan i veoma dobar u skoku, sa dobrim pasom, a bolje se služi levom nogom, što je Partizanu posebno “zapalo za oko”, te je odlučeno da se fudbaler angažuje.

Saničanin je fudbalsku karijeru započeo u rodnom Prijedoru, gde je nastupao za lokalni Rudar. Za ovaj klub je debitovao tokom sezone 2013/14, zabeleživši tada dva meča u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Po ispadanju kluba u niži rang takmičenja i prerastanja omladinskog uzrasta, Saničanin je postao standardni igrač odbrane Rudara naredne sezone. Tokom sezone 2014/15 u Prvoj ligi Republike Srpske odigrao je 22 utakmice (jedan gol), uz
još tri meča u Kupu Bosne i Hercegovine.

Saničanin ubrzo posle toga prelazi u Borac iz Banja Luke, gde je do kraja 2015. upisao ukupno 20 utakmica u oba domaća takmičenja i postigao 1 gol.
Još tada se prvi put pričalo i pisalo da ga prate Udinezea i Partizana, ali ga je put odveo u Moravički okrug.

Kratko je trenirao sa čačanskim Borcem, a zatim je iznenada potpisao ugovor sa Mladosti iz Lučana, krajem januara 2016. godine. Za sezonu i po u ovom klubu, Saničanin je odigrao 40 utakmica i postigao 2 gola.

Leta 2017, poslednjeg dana prelaznog roka prešao je u redove Vojvodine, čije boje je branio na 97 utakmica, pre nego što je ovoga leta postao slobodan igrač.
Treba napomenuti da je od 2020. godine Saničanin postao i A reprezentativac Bosne i Hercegovine, za koju je odigrao deset zvaničnih utakmica.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here