EPA-EFE/Adrian Ruiz Hierro

Košarkaši Partizana u šestom kolu Evrolige poraženi su na gostovanju Baskoniji 84:83.

Utakmica u Vitoriji bila je tipična Partizanova utakmica ove sezone u Evroligi. Mnogo oscilacija, mnogo promena vođstva, igra u serijama.

Prvo je Baskonija krenula 8:3. Ali onda sledi Partizanova serija 7-0 za preokret. U egalu završena je prva četvtina 23:23, a onda Partizan poenima sjajnog Tristana Vukčevića, pravi seriju 6-0.

Međutim, Baskonija je odgovorila sa 15 vezanih poena i preokreće na 38:29. U tim trenucima, kao i tokom čitavog prvog poluvremena Partizan je igrao jako lošu odbranu. Ali i pored toga primakao se na 46:42. Na kraju Baskonija je otišla na poluvrme sa šest poena prednosti 48:42, što za goste i nije bio loš rezultat, s obzirom kako se sve odvijalo.

A onda je usledila sjajna treća četvrtina. Tačnije osam minuta. Prvo je Partizan napravio seriju 19-4 i stekao +6 – 61:55, da bi u jednom trenutku imao i 66:58. Ali ponovo je Baskonija napravila mini seriju 5-0 i smanjila na -3 pred početak četvrte četvrtine.

Partizan je dobro počeo poslednji kvartal. Stekao je i +7. Ali su se onda raspucali Hauard i Marinković i Baskonija je dva minuta pre kraja preokrenula i povela 78:77. Usledila je neizvesna završnica. Baskonija je imala priliku da ode na +4. Ali sjajnu odbranu odigrao je Zek Ledej, koji je uposlio u kontri Nanelija, a on je 13 sekundi pre kraja pogodio uz faul za 82:82, a potom i realizovao dodatno slobodno bacanje za prednost Partizana 83:82.

Ali nije imao sreće Partizan u napadu Baskonije. Promašili su Baskijci trojku, ali je ofanzivan skok zabeležio Moneke, koga je faulirao Jaramaz sekund do kraja. Nigerijac pogađa oba bacanja za vođstvo domaćina 84:83. Kako Partizan nije realizovao poslednji napad Baskonija je došla do pobede.

U pobedničkom timu Moneke je bio najefikasniji sa 16 poena, a imao je i šest skokova. Hauard i Sedekerskis zabeležili su po 14, dok je Vanja Marinković dodao 12 poena. Na drugoj strani Naneli je zabeležio 16 poena, Vukčević 13, Jaramaz 11 poena.

Partizan naredni meč u Evroligi igra kod kuće u četvrtak protiv Fenerbahčea.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here