Specijalni izveštač VESTI iz Malatije

Igor Subić

“Crno-beli” idu u poslednje kolo kvalifikacija za Ligu Evrope uprkos porazu u Turskoj s 1:0 jer su iz Beograda poneli pobedu s 3:1.

1 : 0
MALATIJA - PARTIZAN

Strelac:Jahović u 7.

Malatija: Farnol, Šabake (od 10. Cagiran), Mina, Akbaš, Kaš, Šalali, Jildirim, Tere, Giljerme (od 74. Tozlu), Bifuma (od 68. Fofana), Jahović. Trener: Jalčin.

Partizan: Stojković, N. R. Miletić, Pavlović, Ostojić, Urošević, Tošić (od 71. Lutovac), Šćekić, Zdjelar, Asano, Suma (od 81. Pavlović), Sadik (od 90+5 Ožegović). Trener: Milošević.

Sudio je Englez Kavano, kome je to bio prvi meč u evrokupovima.

Partizan u četvrtak dočekuje uspešnijeg iz duela Arisa i Moldea. Norveški tim je na revanš u Solun poneo 3:0 iz prve utakmice. “Crno-beli” bi uzvratni meč igrali 29. avgusta.

 

Iako je Malatija već u 7. minutu prepolovila prednost osvajača našeg kupa, njegova odbrana je izdržala i u sedam minuta nadoknade vremena. Turski tim je retko i dolazio u priliku da ugrozi gol, pošto mu je Partizan trkački odlično parirao. Jednom je u drugom poluvremenu pravovremeno uklizao Ostojić na šut s izglednog mesta, a jednom je Stojković, krivac za pogodak domaćina, samo desnom rukom odbranio udarac glavom na drugoj stativi.

Dve odlične prilike za “crno-bele” imao je Sadik, ali ni u poslednjim sekundama prvog poluvremena ni u finišu, dok se otvarao prostor za protivnapade, nije uspeo da odagna svaku strepnju. Prvi put je golman Malatije odlično intervenisao, a u drugoj situaciji je Partizanov novi napadač mlako pucao s 15 metara, imajući ispred očiju samo čuvara mreže.

Kraj utakmice

90+4: Mlak udarac Sadika s 15 metara, a mogao je da odagna svaku strepnju.

Asano se i drugi put istakao u sebičnom soliranju

Vreme nadoknade sedam minuta

85`: Ostojić se žalio na povredu. Napustio je teren iza Partizanovog gola, ali se vratio u igru. U prvoj utakmici je zbog toga bio zamenjen. Ipak se oporavio za revanš.

77`: Ostojić je načinio prekršaj nad Jahovićem u zoni za opasan centaršut. Tere je ubacio loptu na peterac, al Stojković ju je boksovao. Nešto kasnije jednom rukom je skratio ugao igraču Malatije koji je s druge stative šutirao glavom.

71`: Evo prve izmene u Partizanu. Umesto Tošića u igri je Lutovac, koji bi trebalo da pomogne Miletiću na desnoj strani.

68`: Druga izmena u timu Malatije (prva bila prinudna u 10. minutu). Milošević još ne menja.

59`: Ostojić u poslednji čas izblokirao udarac Šalalija sa izglednog mesta.

54`: Žuti karton i Sadiku zbog neopreznosti u vazdušnom duelu s igračem Malatije.

46`: Već na početku drugog poluvremena žuti karton Šćekiću zbog oštrog starta.

Počelo je drugo poluvreme. Nema izmena.

Poluvreme

Tošić je ubacio loptu iz slobodnog udarca u šesnaesterac Malatije. Sadik ju je zahvatio glavom pa posle i nogom, ali je golman turskog tima oba puta spasao domaćina.

45+2: Žuti karton Šalaliju koji je rukom sprečio Asana da prodre prema golu na pas kroz sredinu.

Igralište ima mnogo neravnina, što neretko remeti tačan pas.

29`: Napadač iz Obale Slonovače Bifuma se izborio za šut iskosa. Lopta je prošla metar pored Stojkovićeve desne stative.

23`: Malatija tražila penal. Lopta je, međutim, pogodila Pavlovića u leđa.

14`: Asano se ubacio sa strane na lep pas, ali umesto da je odmah prosledio loptu prema Sadiku, koji je bio u dobroj poziciji, sekund-dva kasnije je šutirao iskosa pored stative.

7`: Na dugu loptu prema Partizanovom šesnaestercu Stojković je pored halfova Ostojića i Pavlovića krenuo da otkloni opasnost glavom. Kasnio je, a brži od njega bio je makedonski napadač Jahović. On je glavom poslao loptu ka mreži, koja je bila nedostižna Ostojiću.

Utakmica je počela. Na stadionu Malatije, otvorenom pre dve godine, ima oko 18.000 gledalaca. Kapacitet je 25.000. 

Sultan Mehmed II Osvajač na tribinama Malatijinog stadiona

U Malatiji je danas bilo i 44 stepena Celzijusovih. Igraće se na “prijatnih” 35.

Partizanov trener Milošević odlučio se za jednu izmenu u odnosu na prvi meč. Kao što je i najavljeno, umesto mladog Stevanovića igra Japanac Asano, Partizanovo najveće pojačanje ovog leta, strelac jednog gola u beogradskoj utakmici.

Rezerve su golman Stevanović, Vujačić, Brežančić, Pavlović, Stevanović, Lutovac i Ožegović.

U početnih 11 domaćina nema Mičela Donalda, nekadašnjeg Zvezdinog igrača, koji je i u Humskoj presedeo na klupi.