Partizan izvukao Barsu, PAO i Marusi!

0

"Crno-beli" će u prvom kolu gostovati Barseloni u palati "Blaugrana", dok će u drugoj rundi na parketu Beogradske Arene ugostiti tim Panatinaikosa. U poslednjem trećem kolu prvog dela sledi meč sa Marusijem, takođe u Beogradu. Zatim sledi gostovanje Marusiju, pa dolazak Barselone u Beograd, dok se u poslednjem kolu Top 16 faze sastaju PAO i Partizan u Atini.

 

Partizan je prošle sezone imao priliku da igra u Top 16 fazi protiv Panatinaikosa, baš u Beogradskoj Areni, kada je oboren rekord u istoriji Evrolige po broju gledalaca na jednom susretu – 22.567. Tim Duška Vujoševića tada je pobedio rezultatom 63:56.

 

Partizan i Barselona su do sada odigrali mnogo uzbudljivih mečeva, a svakako da je jedan od najboljih u istoriji "crno-belih" odigran 15. januara 1997. godine kada je u prepunom "Pioniru" savladan katalonski tim predvođen Aleksandrom Đorđevićem – 91:87. Samo godinu dana kasnije Barsa je ponovo došla u Beograd i pobedila posle produžetka sa 110:106, a Sale Đorđević je tada ubacio bivšem klubu 39 poena.

 

Klub iz Humske se do sada nije sastajao sa Marusijem.

Grupna faza Top 16 Evrolige igraće se od 27. januara do 11. marta.

 

Sastavi grupa Top 16 faze:
Grupa E: Barselona, Panatinaikos, Partizan, Marusi;
Grupa F: Real Madrid, Montepaski, Makabi, Efes Pilsen;
Grupa G: CSKA, Unikaha, Žalgiris, Prokom;
Grupa H: Olimpijakos, Kaha Laboral, Himki, Cibona.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here