Tanjug

Fudbaleri Partizana savladali su Napredak u Kruševcu sa 2:0 (1:0) i tako su posle 567 dana dočekali da se popnu na vrh Superlige, jer su ostavili iza sebe i TSC koji sada ima dva boda manje od crno-belih, i Crvenu zvezdu koja je na četiri boda zaostatka.

Partizan je stvarao šanse u prvom poluvremenu kao na traci, ali Kalulu i Menig nisu uspeli da se upišu u strelce u prvim šansama u kojima su se našli. Saldanja je uspevao da stvara šanse saigračima, ali je u više navrata izostala realizacija uz dobre odbrane golmana Savića. Oprobao je udarac i Antić, ali je lopta preletela preko prečke.

Sve što su crno-beli propustili nadoknadili su u nadoknadi prvog poluvremena, Kristijan Belić je lepo centrirao, a Kalulu bio strelac i upisao prvi gol u dresu crno-belih. Saldanja je mogao da se upiše u strelce početkom drugog poluvremena kada je u 49. minutu pogodio stativu sjajnim udarcem. Nekih 20 minuta kasnije Kalulu je promašio novu šansu, mogao je da se proslavi na ovoj utakmici.

Ono što Kalulu nije uradio, jeste Stefan Jovanović koji je upisao autogol u 75. minutu utakmice. Probao je da izbije loptu sa druge stative, ali je poslao istu u svoju mrežu posle pokušaja Zahida. Tako je “Parni valjak” povezao sedam pobeda u ligi.

Partizan je posle dugo vremena dočekao da bude prvi na tabeli. Ima 22 boda, TSC je na 20, a Zvezda na 18.

1 COMMENT

  1. Значи није пенал у 92 и 98 минуту него морали сами себи да дају голове. Нешто се ипак мења.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here