EPA/Andrej Čukić
Željko Obradović

Košarkaši Partizana izgubili su u prvoj utakmici Evrolige koju su odigrali pred svojim navijačima. Izabranici Željka Obradovića poraženi su od Barselone rezultatom 92:83, pa su sada na skoru 1-2 posle tri kola, a Katalonci su dosad neporaženi.

Bila je to ukupno osma pobeda zaredom za tim iz “Blaugrane” u takmičarskim mečevima sa crno-belima. Poslednji put Partizan je pobedio još 2010. godine u legendarnom “trileru” u hali “Pionir”.

Od starta je Barselona bila u vođstvu i bilo je evidentno da kreće dobro šutersko veče tima koji vodi Rođer Grimau, a prednjačio je Nikolas Laprovitola mnoštvom pogodaka za tri poena. Partizan nije imao tečnu igru u napadu u prvom poluvremenu, ali je u drugoj četvrtini napravio seriju kojom je prešao u vođstvo 30:29.

Ipak, tada Barsa pravi seriju, ispostaviće se ključnu, pa na poluvreme odlazi sa 10 poena razlike – 44:34. Razlika u ofanzivi dve ekipe bila je evidentna posle 20 minuta – Barselona je imala 15 asistencija, a “Parni valjak” svega tri.

U drugom poluvremenu u više navrata je šampion ABA lige prilazio rivalu, ali nije uspevao da pređe u vođstvo. Iako je Barselona nesumnjivo snažan rival, evidentno je da je Partizan imao svoje šanse, ali neki segmenti igre bili su nepremostiva prepreka Obradovićevoj ekipi.

Dominirala je Barsa u reketima, a posebno je probleme pravila skokom u napadu. Ernangomeza i Parkera nije imao ko da odvoji od table, a u finišu duela splasnula je i atmosfera, koja je na startu duela ponovo bila na nivou iz prethodne sezone. Na kraju utakmice Barselona je imala 16 skokova u napadu, 24 asistencije, uz ukupno 13 ubačenih trojki.

Utakmicu je obeležio i kraj istorijske serije Kevina Pantera kada su u pitanju slobodna bacanja. Kapiten crno-belih posle 69 penala promašio je dva slobodna bacanja zaredom.

Partizan nastavlja “duplo kolo” Evrolige u četvrtak u Pireju – gostovaće Olimpijakosu od 20.15 časova. Barsa se vraća u svoju “Blaugranu” i u petak dočekuje Bajern.

Serija Barselone u duelima sa Partizanom

Od „onog meča u Pioniru“ 2010. godine, kada je u hali na Paliluli bio možda i petocifren broj ljudi, Partizan nema mnogo uspeha u duelima sa Kataloncima – blago rečeno. U svih sedam zvaničnih mečeva Barselona je pobedila Partizan, uglavnom bez većih problema.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here