Košarkaši FMP-a pobedili su Partizan rezultatom 88:85 (19:22, 18:23, 26:15, 25:25) i tako izjednačili rezultat u polufinalnoj seriji na 1:1.

Prvo poluvreme i nije bilo baš lepo za gledanje, sudije su dosta prekidale igru, igrači su dosta vremena provodili na liniji za slobodna bacanja… Partizan je na poluvremenu imao prednost od osam poena (45:37).

Tokom treće četvrtine su crno-beli u nekoliko navrata vodili sa 11 poena razlike, a domaćin se definitivno vratio u život kada je sa 42:52 u 24. minutu, u roku od dva minuta izjednačio na 52:52, pa u 28. minutu došao do rekordnih “plus sedam” – 61:54, trojkom dojučerašnjeg juniora Crvene zvezde, Bojana Tomaševića.

Partizan je na seriju “pantera” od čak 19:2 reagovao trojkama Alekseja Nikolića i Stefana Jankovića, tako da su timovi u poslednji kvartal ušli praktično poravnati (63:60).

Veoma zanimljivo je bilo u poslednjoj četvrtini… FMP je vodio, Partizan stizao i na kraju su odlučila bacanja. Sjajno su igrali mladi centar Stefan Đorđević i plejmejker Aleksa Uskoković, dok je osvajača Kupa držao u igri Nikola Janković. FMP je odolevao i konstantno vodio sve do 38. minuta i trojke Novice Veličkovića, za 79:80.

Crno-beli su nepun minut pre kraja zahvaljujući Aleksu Renfrou bili na 81:83, ali je Marinković promašio važno slobodno bacanje. Usledila je sporna sudijska odluka – faul Renfroa na Marku Jeremiću pri šutu za tri poena. Najbolji šuter tima iz Železnika je sigurno realizovao sva tri bacanja (84:83), dok na drugoj strani Marinković u dva napada nije uspeo da izraste u junaka utakmice. Promašio je teško polaganje pri “minus jedan”, pa trojku za izjednačenje.

Uskoković i Jeremić to su iskoristili da nepogrešivim izvođenjem slobodnih bacanja osiguraju pobedu i nastavak polufinalne serije (FMP je sa “linije” uputio čak 44 šuta a Partizan 27).

FMP su do pobede predvodili su Stefan Đorđević i Aleksa Uskoković sa po 18 poena, Dilejni 15 dok su Jeremić i Pot ubacili po 14 poena. U poraženom sastavu Vanja Marinković postigao je 19 poena a Đorđe Gagić 14 poena.

Odličujući meč igra se u petak od 19 časova u hali “Aleksandar Nikolić”.

Pobednik ovog duela u velikom finalu igraće protiv branioca trofeja – ekipe Crvene zvezde.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here