EPA-EFE/Georgia Panagopoulou

Košarkaši Partizana poraženi su u 22. kolu Evrolige od Panatinaikosa rezultatom 84:71 (18:16, 24:24, 16:18, 26:13) u Atini.

Bio je ovo 11. poraz Partizana,dok je PAO upisao 14. pobedu.

Patizan je u Atni dobro počeo meč, brzo je ušao i ritam i stekao prednost od pet poena (12:7), ali je domaćin brzo sprečio nalet gostiju iz Beograda i od tada je krenuo egal.

Konstatno su se dve ekipe smenjivale u minimalnom vođstvu, ali nijedna nije uspela da se odlepi na neku pristojniju prednost, pa je posle 10 minuta igre bilo plus dva za domaćina (18:16).

Slična situacija je bila u nasatvku do sredine druge deonice, kada je tim Ergina Atamana iskoristio greške Partizana i odlepio se na devet poena viška (40:31).
Pokazali su crno-beli tada karakter, ušli su u seriju od 9:0 i potpuno se vratili u egal, ali je opet Panatinaikos imao posed viška (42:40).

Treći kvartal doneo je pravu rovovsku borbu u Atini, rezultatska klackalica bila je konstantno na snazi. PAO je vodio Partizan stizao, po dva puta su obe ekipe imale maksimalnih dva poena viška i odlučujući period ušlo se rezultatom 68:68.

Očekivala se velika borba do kraja, ali da ne bude tako pobrinuo se Partizan. Ponovo su imali svoje crne minute, potpuno su stali i dozvolili domaćinu da materijalizuje sve njihove greške.

Za šest minuta igre u ovom delu crno-beli su postigli samo šest poena, a PAO 15 i to već kada je bilo jasno na čiju stranu ide ovaj meč.

Do kraja meča Partizan je nastavio da se muči sa šutem sa distance, imali su šest igubljenih lopti u ovom delu, dok se grčki tim razgoropadio i na krilima svojih navijača na kraju je upisao pobedu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here