Tanjug

Košarkaši Partizana poraženi su od Olimpije u Milanu rezultatom 85:83 (22:21, 19:19, 23:27, 21:16) u 28. kolu Evrolige.

Napeta i velika borba vodila se do samog kraja, ali presudan je bio šut Šabaza Nejpira koji je na pet sekundi do kraja pogodio trojku za pobedu Olimpije.

Bolji početak teško da su košarkaši Partizana mogli da zamisle. Tri fantastična napada, dve trojke i jedan precizan šut za dva poena naveli su domaći tim da odmah zatraži tajm-aut.

Crno-beli za kratko vreme uspeli su da preseku nekoliko napada Olimpije, ali tim iz Milana ubrzo se probudio i potpuno preokrenuo ritam utakmice. Za to je najviše bio zaslužan Šilds koji je gotovo sam i stigao do izjednačenja.

U drugom delu prve deonice Partizan je nizao greške i tako poklonio Olimpiji prednost posle prvih deset minuta – 22:21.

Preslikan scenario viđen je u drugoj deonici. Košarkaši Partizana otvorili su četvrtinu trojkama, dobrim rekacijama u odbrani, a onda je usledila tišina odnosno period bez poena crno-belih.

To su znali da iskoriste igrači domaćeg tima koji su ponovo preokrenuli rezultat u svoju korist. Mogla je ta prednost da bude i ubedljivija da nije bilo Alekse Avramovića koji je u samoj završnici najpre ukrao loptu, a zatim i poentirao – 41:40.

Treća deonica dobro je počela za Partizan, trojkom je taj deo igre otvorio Kevin Panter, ali sve jre krenulo nizbrdo kada je kapiten dobio tehničku grešku jer je bio previše ljut na sudiju.

Važnu ulogu u tim trenucima preuzeli su Avramović i Anđušić, ali i Kaboklo koji je pogodio važne šuteve i tako ostavio crno-bele u igri. Pred početak poslednje deonice Partizan je imao prednost – 67:64.

Rasplamsala se borba u poslednjoj četvrtini, a najviše problema Partizanu je zadavao Nikola Mirotić koji je za kratko vreme ubacio tri trojke. Ponovo su u ključnim trenucima pogađali Anđušić i Kaboklo.

Borbeni Zek Ledej uspeo je u poslednjem minutu da donese izjednačenje, međutim ključni momenat dogodio se na pet sekundi do kraja kada je Šabaz Nejpir pogodio trojku. Crno-beli nisu uspeli da realizuju napad za tih pet sekundi i iz Milana se vraćaju poraženi.

Najbolji pojedinac u timu Partizana bio je Avramović sa 19 poena, jednim skokom i tri asistencije. Dobru utakmicu odigrao je Kaboklo koji je imao 13 poena i pet skokova, a važnu ulogu imali su i Ledej i Anđušić koji su upisali 12, odnosno 11 poena.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here