Partizan poražen u Orleanu

0

 

Izabranici Duleta Vujoševića nisu iskoristili svoju prvu meč loptu, ali su od tri ekipe koje konkurišu za dva mesta koja vode među najboljih 16 evropskih ekipa, ipak u trenutno najboljoj poziciji.

 

Ljetvus Ritas je u sredu izgubio meč protiv gostujućeg Olimpijakosa posle produžetaka 83:89, dok je večeras Efes Pilsen poražen na svom parketu od španske Unikahe sa 77:79, pa će Partizan imati priliku da pobedom nad Litvanskom ekipom u "Pioniru" overi plasman u Top 16.
 

Partizan sada ima skor od četiri pobede i četiri poraza kao i Ljetvus Ritas, dok Efes Pilsen ima tri trijumfa i pet izgubljenih mečeva. Na čelu tabele su i dalje Olimpijakos i Unikaha sa skorom šest pobeda i dva poraza.
 

Crno-beli su odlično otvorili utakmicu u Orleanu i brzo su došli do male prednosti od nekoliko poena uglavnom preko raspoloženog centra Aleksa Marića, kao i sa par trojki koje su pogodili Kecman i Božić. Partizan je prvu četvrtinu rešio u svoju korist sa 27:20, ali je u nastavku domaćin zaigrao dosta brže u napadu i angažovanije u odbrani, pa je Orlean do kraja poluvremena uspeo da preokrene rezultat u svoju korist i povede sa pet poena razlike – 39:34.
 

Drugo poluvreme je krenulo takođe dobro po domaćina, koji je nastavio da pogađa iz svih pozicija, dok Partizan nije mogao da pronađe svoju igru. Srpskom šampionu su u nastavku najviše nedostajali poena Marića, koji je posle 12 ubačenih poena u prvom poluvremenu, bio bez pogođenog koša sve do poslednjih pet minuta igre.
 

Orlean je treću deonicu meča rešio u svoju korist sa 18:15, i u poslednjih deset minuta igre se ušlo sa rezultatom 57:49. Francuski tim je na početku poslednje četvrtine uspeo da se odlepi i na 13 poena razlike, ali je Partizan u samom finišu meča dodao gas u napadu i stegao u odbrani, čime je došao do izjednačenja, a onda i do male prednosti 59:62.
 

U samu završnicu meča ušlo se sa egal rezultatom, a skor se klackao do poslednih 20 sekundi, kada je Roberts pri rezultatu 69:68 za domaćina promašio dva slobodna bacanja, a onda napravio faul koji su domaćini pretvorili u tri poena prednosti 71:68. U penal završnici bolje se snašao domaćin, a Partizan je poslednji napad pokušao da pogodi sa pola terena, ali je lopta pogodila obruč, pa se ovaj izuzetno uzbudljiv meč završio pobedom domaćina rezultatom 75:72.

 

U redovima crno-belih opet je najbolji bio Aleks Marić sa 20 poena i 11 skokova, a Lester Mekeleb je dodao 13, dok su ostali imali jednocifren učinak. Kod Orleana Amerikanac Sedrik Benks je ubacio 19 koševa uz sedam asistencija, dok su Moerman i Kurti dodali po 11.

Grupa B
sreda, 16. decembar:
Lietuvos Ritas – Olimpijakos pp 83:89

četvrtak, 17. decembar:
Efes Pilsen – Unikaha 77:79
Orlean – Partizan 75:72

 

Tabela:
Olimpijakos 6-2
Unikaha 6-2
Lijetuvos 4-4
Partizan 4-4
Efes Pilsen 3-5
Orlean 0-7

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here