Tanjug

Fudbaleri Partizana plasirali su se u plej-of Lige konferencija, pošto su u revanšu trećeg kola kvalifikacija pobedili Sabah penalima 5:4, posle 2:0 nakon 120 minuta. Identičnim rezultatom Sabah je slavio u Azerbejdžanu.

Domaći tim je pred 14.255 navijača od starta zaigrao ofanzivno, a posle nekoliko propuštenih šansi, konačno je poveo u 30. minutu. Posle velike gužve u petercu domaće ekipe najbolje se snašao Mateus Saldanja i golom prepolovio minus Partizana.

Prednost Sabaha u potpunosti je anulirao Bibras Natho prelepim golom iz slobodnog udarca, iskosa sa ivice šesnaesterca Izraelac je iznenadio golmana gostiju koji je očekivao centaršut. Do kraja regularnog toka nije bilo golova, pa je meč otišao u produžetke.

Partizan je u 115. minutu ostao sa desetoricom na terenu, pošto je zbog dve javne opomene dobijene u kratkom vremenskom roku van igre morao Kristijan Belić.

U penal seriji golove za Partizan postigli su Pavlović, Nikolić, Kalulu, Antić i Baždar, a za Sabah Isajev, Apeh, Nurijev i Kristijan, dok je udarac Alaskarova odbranio Jovanović i to iz dva pokušaja, pošto je prva odbrana “poništena” jer je ranije krenuo sa gol linije. Zbog protesta nakon prve Jovanovićeve odbrane crveni karton dobio je Natho.

Partizan će se za plasman u grupnu fazu Lige konferencije protiv danskog Nordsjelanda, koji je u revanšu kao domaćin pobedio rumunski FCSB 2:0 i ukupnim rezultatom 2:0 obezbedio plasman u plej-of. Crno-beli su u sezoni 2018/19 već eliminisali danski klub, u kvalifikacijama za Ligu Evrope, i to sa dve pobede (2:1 i 3:2).

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here