Foto: MN Press
Fk Partizan

Fudbaleri Partizana su rezultatom 5:1 pobedili Zlatibor u utakmici 27. kola Linglong Superlige Srbije.

Crno-beli su drugi na tabeli Superlige sa 68 bodova, devet manje od lidera Zvezde, koja je ranije u toku dana pobedila Voždovac.

Partizan je uspeo da nastavi niz pobeda, čak 17 uzastopnih u prvenstvu i kupu, a ova je bila ubedljiva, 5:1.

Partizan je snažno otvorio ovu utakmicu, dok je Zlatibor svim silama želeo da odbrani svoj gol i tokom prvih dvadesetak minuta utakmice im je uspevalo.

Nizali su se napadi Partizana, nizali su se pokušaji, čak je u jednom momentu pogođena i stativa, ali do gola se nije moglo.

Posle prekida kod leve aut linije u 21. minutu je Jojić izveo slobodan udarac, Marković je glavom asistirao Joviću koji bez većih problema loptu šalje u mrežu i Partizan vodi sa 1:0.

Nastvio je Partizan da napada. Imali su nekoliko opasnih prilika, dok je Zlatibor slabo napuštao kazneni prostor. U 34. minutu je Takuma Asano lepo pobegao odbrani gostiju i usledila je kazna – 2:0.

U samom finišu prvog poluvremena, Partizan je imao i penal. Odgovornost je na sebe preuzeo Bibras Natho i vrlo sigurno izveo jedanaesterac za sigurno vođstvo od 3:0 u korist Partizana.

Drugo poluvreme je počelo mirno, ali je Zlatibor nekako krenuo ofanzivnije i u 52. minutu im se to isplatilo, kada su uz malo sreće postigli prvi i ispostaviće se jedini gol na meču.

Sević je sa velike udaljenosti želeo da centrira, a lopta prebacila sve u kaznenom prostoru, nezgodno odskočila ispred Stojkovića i završila u mreži Partizana.

Imao je Zlatibor jošn nekoliko dobrih prilika nakon ovog pogotka, ali nisu dali gol. Partizan, s druge strane, jeste. Prvo je Bajbek pobegao odbrani Zlatibora i sa desnog boka snažno šutirao i pogodio za 4:1.

A u 83. minutu je Urošević uz malu pomoć leve stative postavio i konačnih 5:1.

Ovo je bila 15. uzastopna pobeda Partizana u Linglong Superligi Srbije, a ukupno 17. u nizu, računajući Kup Srbije. Sjajan niz crno-belih pod komandnom palicom Aleksandra Stanojevića.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here