Partizan rasterećeno dočekuje Olimpijakos

0

U Beograd dolazi jedan od kandidata za osvajanje Evrolige sa ciljem i ambicijom da se u Atinu vrati sa pobedom.

Partizan je u dosadašnja četiri kola zabeležio jednu pobedu i tri poraza, dok Olimpijakos ima tri trijumfa i jedan izgubljen meč. Trener Partizana Duško Vujošević ocenio je da je grčka ekipa jedna od najjačih u Evropi ove sezone.

"Olimpijakos je jedan od najjačih timova ove sezone. Željni su trofeja i uspeha. Ni pre nisu škrtarili u sastavljanju tima, a sada su to još pojačali. Takav sastav ima ambiciju da osvoji Evroligu i ima tim za to" rekao je Vujošević.

 

Duško Vujošević je dodao da će biti zadovoljan ako njegovi košarkaši budu odigrali najbolje što mogu, ali je ocenio da nije realno očekivati pobedu protiv Olimpijakosa u Evroligi.

 

"Imamo ambiciju i znanje da pružimo 100 odsto svojih mogućnosti. Ja ću kao trener biti zadovoljan borbenošću, trčanjem, nesebičnošću…Ali, i da bude tako, nije realno očekivati pobedu", rekao je Vujošević novinarima u Beogradu pred sutrašnji duel.

 

"Jedna zvezda na parketu menja stvari i odlučuje pobednika, a Olimpijakos ima ne jednu nego deset zvezda“, rekao je Vujošević.

Centar Partizana Aleksandar Marić rekao je da je sve jedno kada će njegov tim igrati protiv Olimpijakosa i da će dati sve kako bi dostojno predstavljali šampiona Srbije u elitnom takmičenju.

 

"Sve što zna jeste da su oni užasno jaki. Na svim pozicijama imaju po dva vrhunska igrača, a odbrana im je na visokom nivou čitavih 40. minuta. Mi moramo da damo i više od svojih mogućnosti i da vidimo hoće li nam Olimpijakos dati magar „gram“ šanse da dođemo do pobede", rekao je Marić.

 

U redovima Olimpijakosa sa velikim uspehom igra reprezentativac Srbije Miloš Teodosić, koji smatra da je i pored drugačijeg tima u odnosu na prošlu sezonu, Partizan i dalje jak, samo je pitane vremena kada će da proradi „parni valjak“.

"Radi se o ekipi koja igra za svaku loptu i trči kao da je finale Evrolige. Atmosfera će biti naelektrisana i ako podlegnemo pritisku u Pioniru teško će nam se pisati. Sa druge strane, igramo dobro u gostima ove sezone i jedva čekam da počne utakmica", rekao je Teodosić.
 

Grupa A
sreda, 25. novembar:
Žalgiris – Fenerbahče 78:84
Asvel – Cibona 71:68

četvrtak, 26. novembar:
Montepaski – Barselona 20,30

Tabela:
Montepaski 4-0
Barselona 4-0
Fenerbahče 3-2
Cibona 1-4
Žalgiris 1-4
Asvel 1-4

 

Grupa B
četvrtak, 26. novembar:
Efes Pilsen – Orlean 19,15
Unikaha – Lietuvos Ritas 20,45
Partizan – Olimpijakos 20,45

Tabela:
Unikaha 4-0
Olimpijakos 3-1
Lietuvos ritas 3-1
Partizan 1-3
Efes Pilsen 1-3
Orlean 0-4

 

Grupa C
sreda, 25. novembar:
Olimpija – Lotomatika 87:70

četvrtak, 26. novembar:
Makabi – Marusi 20,00
Kaha Laboral – CSKA 20,30

Tabela:
Lotomatika 3-2
Makabi 3-1
Kaha Laboral 3-1
CSKA 2-2
Olimpija 1-4
Marusi 1-3

 

Grupa D
sreda, 25. novembar:
Himki – Prokom 89:67
Panatinaikos – Oldenburg 96:63

četvrtak, 26. novembar:
Real – Milano 20,45

Tabela:
Panatinaikos 4-1
Himki 4-1
Real 3-1
Oldenburg 1-4
Prokom 1-4
Milano 1-3 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here