Ivica Veselinov / MN PRESS

Košarkaši Partizana poveli su u seriji polufinala ABA lige protiv Budućnosti pobedom u prvom meču u dvorani “Aleksandar Nikolić” rezultatom 82:66.

Izabranici Željka Obradovića su, osim nešto slabijeg početka u prvih nekoliko napada, praktično kontrolisali ceo tok susreta i nisu dozvoljavali šansu Podgoričanima ni da se ponadaju da bi ove večeri mogli do brejka.

Serija se seli u dvoranu “Morača”, gde će se u nedelju od 20.45 igrati drugi meč, što će biti Partizanova meč-lopta za finale, a Budućnost će tražiti kartu za “majstoricu”.

U drugoj seriji sastaju se Crvena zvezda i Cedevita Olimpija, a njihova serija počinje u četvrtak od 19.00.

Partizan je loše realizovao uvodna četiri od pet prvih napada i to je Budućnost iskoristila da dođe do prednosti od 10:4.

Međutim, tada trojku pogađa Zek Ledej, a ubrzo i još jednu za izjednačenje na 12:12.

Seriju je nastavio Kevin Panter, pa je već u narednih nekoliko minuta Partizan vodio rezultatom 18:12.

Druga četvrtina počela je novom serijom Partizana od 9:0 i očas posla je razlika bila +12, a nešto kasnije novom trojkom Pantera i čak +17 (39:22).

Budućnost nije uspevala praktično ništa sa distance da ubaci, što je posebno bilo izraženo u trećoj četvrtini, dok je pod košem sve zaključavao Matijas Lesor.

Snažni centar je hvatao ofanzivne skokove na obe strane terena, u nekoliko navrata i beležio veoma atraktivne blokade i zakucavanja kojima je podizao publiku.

Drugo poluvreme proteklo je u pokušajima Budućnosti da se približi i kada god je uspela da razliku spusti na jednocifren minus, gotovo po pravilu bi već u sledećem napadu usledila trojka Pantera, Ledeja ili Dalasa Mura.

Tako je Partizan vrlo sigurnom igrom čuvao prednost i izabranici Aleksandra Džikića bili su potpuno nemoćni da bilo šta učine u ovom susretu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here