EPA-EFE/ANDREJ ČUKIĆ

Košarkaši Partizana savladali su Efes u 27. kolu Evrolige rezultatom 100:90, nošeni spektakularnim Aleksom Avramovićem, a veliku ulogu odigrao je i Danilo Anđušić.

Reprezentativac Srbije je posle odigrana dva meča u nacionalnom timu dobio novu energiju, sličnu onoj koju je pokazivao posle Svetskog prvenstva u Manili i sa 30 poena bio je najbolji igrač na terenu.
Partizan je tako ostvario 13. pobedu u sezoni Evrolige, prvu posle tri uzastopna poraza.
Prepuna beogradska Arena imala je priliku da vidi sjajnu utakmicu, pucale su trojke na obe strane od starta, viđena su i spektakularna zakucavanja, ali je sve u senku bacio briljantni Avramović.
On je utakmicu počeo sa klupe, ušao je u igru na svoj način, ukradenom loptom i poenima u kontranapadu, a potom je krenuo da pogađa iz svih pozicija.
U odsustvu Džejmsa Nanelija veću šansu je dobio Danilo Anđušić i apsolutno je iskoristio sa 15 poena za manje od 21 minuta na terenu, briljantan je posle reprezentativne akcije u dresu Azerbejdžana bio i Zek Ledej sa 21 poenom i osam skokova, dok je Kevin Panter imao 16 poena.

Kod Efesa su najbolji bili Vil Klajburn sa 17 poena (7-11 iz igre, 4sk), Tibor Plajs imao je 13 poena i 2 skoka, Šejn Larkin upisao je 11 poena, 5 skokova i 6 asistencija, a Tajrik Džons dodao je 10 poena i 4 skoka.

U narednoj rundi, Partizan gostuje Armaniju u Milanu 8. marta, dok Efes igra sa Bajernom kod kuće dan ranije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here