MN PRESS/Foto: Marko Metlas

Košarkaši Partizana upisali su novi trijumf u ABA ligi, ovog puta na gostovanju Krki u Novom Mestu rezultatom 79:63 (23:11, 16:19, 17:10, 23:23).

Crno-beli su tako prekinuli mini-seriju od dva vezana poraza, od Mege i Turk Telekoma u Evrokupu, te su sada na skoru 14-4 u regionalnom takmičenju.

Krka je upisala i 10. uzastopni poraz i sada je na poslednjem mestu na tabeli sa samo tri pobede i 13 neuspeha.

Partizan je nastupio bez kapitena Radeta Zagorca i u četvrtak uveče pristiglog Tristana Vukčevića, najnovijeg pojačanja iz Real Madrida.

Uglavnom su mladi igrači izvukli ovaj trijumf u Sloveniji, budući da je Željko Obradović i počeo meč sa petorkom “drugopozivaca”: Madar, Glas, Kuruc, Smailagić, Koprivica.

I upravo je poslednjepomenuti momak odigrao sjajan meč, baš u danima kada je stigao Vukčević, tek toliko da pokaže da neće “bez borbe” predati svoje minute na parketu.

Koprivica je dominirao pod obručima, često lako poentirao, ali i uhvatio nekoliko bitnih lopti kojima se Partizan rano odlepio.

Najpre na 8:2, potom i 12:5, a zatim je usledila serija od sedam vezanih poena za samo 40 sekundi za 19:8.

Ta dvocifrena razlika se održala, manje ili više, do samog kraja, s tim da je Krka uspela boljim šutem za tri poena u drugoj deonici da smanji razliku na 39:30 pred odlazak na veliki odmor.

reću deonicu je Obradović ponovo otvorio sa “mladom” petorkom i ponovo su oni popravili razliku za crno-bele.

Mnogo većom energijom u odbrani zatvorili su sve prilaze svom košu, a na drugoj strani su dominirali pod obručima, pa su se Koprivica i Smailagić nakupili poena i skokova u tom periodu.

Tako je pred ulazak u poslednju deonicu razlika stigla do 16 poena i već tada je bilo jasno da će ovo biti ubedljiva pobeda beogradskog tima.

Nju je potvrdio Rodions Kuruc trojkom za 65:49, a onda i Gregor Glas zakucavanjem na tri minuta pre kraja.

U poslednja dva minuta Partizan je stao, a Krka se vratila na -8 sa po dve trojke Luke Lapornika i Roka Stipčevića.

Ali, više od toga domaći nisu mogli, pa je Smailagić zakucavanjem na 50 sekundi pre kraja sve rešio.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here