Haris Stavru, urednik grčkog portala “Sport24”, objavio je na svom Tviter profilu da će Evroliga ponuditi Partizanu garantovani ugovor po kom bi crno-beli nekoliko sezona igrali u najelitnijem košarkaškom takmičenju!

Stavru piše da će ugovor pored Partizana dobiti i Virtus iz Bolonje, kao i još jedan klub, jer je ideja Evrolige da 16 klubova imaju pomenuti ugovor od sledeće sezone. Podsetimo, garantovani ugovor trenutno ima 13 ekipa.

Uz tih 16 koji će dobiti ugovor, preostala dva mesta u Evroligi popuniće ekipe koje dolaze iz Evrokupa i ABA lige, odnosno pobednici ovoih takmičenja.

Predstavnik ABA lige u Evroligi sledeće sezone će biti Crvena zvezda koja je sa 3:2 u finalu dobila Budućnost, dok je Partizan dobio specijalnu pozivnicu i igraće u Evrokupu.

Što se tiče timova koji će u sezoni 2021/22 igrati Evroligu, ovo su učesnici

Alba (Nemačka), Efes (Turska), Monako (Francuska), Armani (Italija), Crvena zvezda (Srbija), CSKA (Rusija), Barselona (Španija), Bajern (Nemačka), Fenerbahče (Turska), Asvel (Francuska), Makabi (Izrael), Olimpijakos (Grčka), Panatinaikos (Grčka), Real (Španija), Baskonija (Španija), Uniks (Rusija), Žalgiris (Litvanija), Zenit (Rusija).

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here