MN PRESS/Foto: Marko Metlas

Košarkaši Partizana ostvarili su jako važnu pobedu u borbi za plasman u TOP 8 Evrolige. U Beogradu je gostovala Alba, a crno-beli su serijom trojki u trećoj deonici došli do trijumfa od 88:74. 

Najefikasniji u pobedi Partizana bili su Aleksa Avramović sa 19, Kevin Panter sa 16, Zek Ledej sa 13 i Matijas Lesor sa 10 poena i šest skokova. Partizan je na ovaj način stigao do 14. pobede u Evroligi i drži 6. poziciju!
Trojka za trojku, kada god je Partizan odgovarao, odbrana crno-belih je bila porozna, ali je došlo do promene posle prvog minuta odmora – Egzum je preuzeo kormilo i vratio zaostatak na svega jedan posed. I konačno, u devetom minutu prve deonice trojka Papapetrua je postavila stvari na svoje mesto, Partizan je poveo sa 16:14, a na prvu pauzu između četvrtina otišlo se sa rezultatom 20:19 u korist domaćih, pošto je Timan pogodio trojku uz zvuk sirene.
Na sličan način igralo se i u drugoj deonici, Alba je otišla na poluvreme sa prednošću od dva poena. Početkom treće deonice  su crno-beli na krilima raspoloženog Alekse Avramovića stigli do preokreta i prednosti od šest poena.
Kada je došlo do toga, Partizan je počeo da ređa trojke kao na traci, pogađali su i Avramović i Smailagić i Panter i Anđušić, a to je dovelo do 24 poena razlike na ulasku u poslednju četvrtinu.
Utakmica je već tada bila rešena. Iako je Alba u poslednjoj deonici probala da napravi čudo, ali nije uspela.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here