Partizan slavio protiv Marusija

0

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Amerikac Bo Mekejleb sa 20 poena, Lorens Roberts (9sk) dodao je 14, a Aleks Marić 11, uz sedam skokova. Odličan u timu Marusija bio je Pelekanos sa 19 poena (5 trojki), Kaimakoglu je dodao 14, a Lukas Džejmon 11.

 

Iako su želje "crno-belih" bile da večeras savladaju protivnika sa više od osam poena razlike (zbog boljeg međusobnog skora), sa koliko su izgubili u prethodnom kolu u Grčkoj (49:57), puleni Duleta Vujoševića morali su dobro da se namuče da stignu i do pobede i slome vrlo jaku i disciplinovanu ekipu Marusija, koju sa klupe vodi Jorgos Barcokas.

 

Partizan sada vodi u grupi sa tri pobede i porazom, Marusi ima skor 2-2, dok je Barselona pobedom nad Panatinaikosem došla do trećeg trijumfa. Panatinaikos ima četiri poraza tako da šampion neće braniti titulu u Parizu. Partizan u narednom meču, sledećeg četvrtka, pobedom nad Panatinaikosom u Beogradu može da obezbedi plasman u 1/4 finale, pre gostovanja u poslednjem kolu favorizovanoj Barseloni.

 

Marusi je na startu meča protiv Partizana pokazao da njegove nedavne pobede nad Olimpijakosom u grčkom prvenstvu i Panatinaikosom u Evroligi nisu iznenađenje. Pogađali su gosti iz svake pozicije u prvom poluvremenu (73% šut za tri), dok se Vujošević čestim izmenama trudio da pronađe adekvatnu petorku koja bi napravila razliku i tok meča preokrenula u svoju korist. To je "crno-belim" pošlo za rukom u trećoj četvrtini koju su dobili sa 18:11 i sa +2 (58:56) gajili nadu da će u poslednjoj deonici smoći snage da dođu do velikih devet poena razlike.

 

Pionir pun ‘skauta’

 

Dobri rezultati Partizana u Evroligi nisu privukli pažnju samo u Evropi, pošto su na meč protiv Marusija u Beogradu došla čak šestorica "skauta" iz američke profesionalne košarkaške lige (NBA).

Igrače Partizana "snimali" supredstavnici Jute, Memfisa, Detroita, Šarlota, Nju Džersija i Minesote

Međutim, gosti na startu prave seriju od 8:0 (dve trojke Pelekanosa) i dolaze do vođstva od 64:60. Ipak, uporni domaćin, bodren frenetičnom podrškom sa tribima i u tim trenucima veoma raspoloženog Robertsa, stižu do još jednog preokreta i na kraju u penal završnici stignu do veoma važnog trijumfa. Gosti su na kraju promašili i šut za produžetke.

 

"Marusi očigledno ima manje ime nego kvalitet. Na neki način igraju kao Partizan. Imaju snažan kolektiv, igraju disciplinovano u napadu, a pri tom su večeras bili rasterećeni maksimalno motivisani. Sa druge strane mi smo bili pod imperativom pobede i stegnuti u igri. Na kraju smo ipak uspeli da pobedimo i to je najvažnije za nas u ovom trenutku", kazao je posle meča Vujošević.

 

Grupa E
Četvrtak, 25. februar:
Partizan – Marusi 79:76
Panatinaikos – Barselona 67:70

Tabela Partizan 3-1, Barselona 3-1, Marusi 2-2, Panatinaikos 0-4

 

Grupa F
Sreda, 24. februar:
Efes Pilsen – Makabi 63:56
Četvrtak, 25. februar:
Real Madrid – Montepaski 77:69

Tabela Real Madrid 2-2, Montepaski 2-2, Makabi 2-2, Efes Pilsen 2-2

 

Grupa G
Sreda, 24. februar:
Prokom – CSKA 88:81
Četvrtak, 25. februar:
Žalgiris – Unikaha 89:84

Tabela CSKA 3-1, Prokom 3-1, Unikaha 1-3, Žalgiris 1-3

 

Grupa H
Sreda, 24. februar:
Cibona – Olimpijakos 94:97

Četvrtak, 25. februar:
Himki – Kaha Laboral 83:94

Tabela Olimpijakos 4-0, Kaha Laboral 2-2, Himki 2-2, Cibona 0-4 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here