MN PRESS/foto: Nebojša Paraušić

Košarkaši Partizana pobedili su Anadolu Efes u Štark Areni sa 82:79 u 14. kolu Evrolige i tako su prekinuli niz od pet poraza u elitnom takmičenju.

Crno-beli imaju skor 5-9, dok je Efes na sedam pobeda i sedam poraza.

Partizan je odlično počeo meč i na krilima Smailagića je došao do plus sedam, ali se Efes brzo vratio u igru. Najraspoloženiji su bili Bobua i Žižić, pa je Efes imao i deset poena prednosti u trećem periodu.

Međutim, crno-beli su – nošeni fantastičnom podrškom publike – uspeli da se vrate već do kraja trećeg perioda. U tom periodu, a verovatno i u celoj utakmici, ključni čovek bio je Matijas Lesor koji je bio briljantan na preuzimanjima na nižim igračima, poentirao posle pik-en-rola i uticao pozitivno na igru u svakom aspektu.

Bobua je pogađao neke teške šuteve, ali crno-beli su bili uporni, ostajali dosledni svojim napadima i došli su do preokreta najviše zahvaljujući Egzumu i Naneliju. Presudni pogodak postigao je upravo Naneli, tragičar iz Vilerbana, koji je na 16 sekundi do kraja pogodio trojku za 78:74.

Potom su Egzum i Panter sa penala potvrdili trijumf za veliko slavlje u Areni.

Partizan u ponedeljak dočekuje FMP Železnik u ABA ligi, a sledeći evroligaški izazov jeste gostovanje Fenerbahčeu u Istanbulu narednog četvrtka. S druge strane, Atamanov tim u 15. kolu dočekuje Panatinaikos.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here