Foto: Tanjug/AP
KK Partizan KK FMP

Košarkaši Partizana savladali su FMP 74:69 u meču 7. kola regionalne ABA lige odigranom u hali “Aleksandar Nikolić”. 

Partizan je na ovom meču igrao bez Alena Smailagića, a FMP bez Danila Tasića.

Partizan je od početka utakmice krenuo jako i poveo 7-0. Ovu seriju je prekinuo Nabuka Izundu, koji je realizovao odlično dodavanje Radonjića. Partizan je bolje šutirao iz igre, a predvodio ih je Aleksa Avramović, koji je u prvom periodu utakmice zabeležio 7 poena. Na drugoj strani je tim iz Železnika održavao u igri Nevels sa isto toliko postignuih poena. Bekovi su vodili glavnu reč. Na kraju je Partizan ovaj deo igre dobio sa 20-13, iako je u jednom trenutku bilo i +10.

Na isteku drugog minuta drugog kvartala Zagorac je iskoristio neopreznost Radonjića i ukrao mu loptu, ali mu je u kontri praktično vratio loptu. Dangubić je u četvrtom minutu ove četvrtine košem iz prodora vratio svom timu dvocifrenu prednos (26-15).

Nastavio je Partizan u istom ritmu, imao je i čak +16 u jednom momentu kada je Trifunović vezao dve trojke i to jednu pod faulom, ali je FMP na krilima Džonsa i Nevelsa uspeo da smanji zaostatak i da na poluvremenu na semaforu stoji 39:30.

Treća četvrtina je počela snažnim zakucavanjem Balše Koprivice, koji je uhvatio promašaj Kevina Pantera i loptu preko čuvara zakucao u koš FMP–a, potom je Zek Ledej postigao nove lake poene i crno-beli su stekli novu dvocifrenu prednost.

Do kraja, Partizan je sačuvao prednost i pored bolje igre FMP-a i upisao novu pobedu u ABA ligi.

Sjajnu partiju je pružio Zek Ledej koji je upisao 18 poena i 7 skokova, dok je Aleksa Avramović imao 15 poena. Zanimljivo je i to da je Kevin Panter meč završio sa 0 poena.

Na drugoj strani, Izundu je igrao fantastično i bio najefikasniji pojedinac sa 20 poena i 9 skokova, a Nevels i Džons postigli su po 15 poena.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here