U Jagodini je sinoć povređeno sedam osoba kada ih je izujedao pas koji je izašao iz dvorišta porodične kuće u Ulici Ružice Milanović. Svi povređeni su zbrinuti u službi hitne medicinske pomoći i niko nema povrede opasne po život. Protiv vlasnice psa biće podneta krivična prijava.

Službi hitne medicinske pomoći sinoć se do 23 sata za pomoć zbog ujeda psa javilo sedam osoba. Većina njih ima povrede po nogama i rukama.

Angelina Jovanović iz Jagodine je jedna povređenih.

– Bila i policija, odmah su znali ljudi šta je, nisam jedina koju je ujelo kuče, crno-belo malo, srednjeg rasta ne znam od straha, ni koje kuče je bilo to – priča je Jovanovićeva.

Pas mešanac, Meda čipovan je i ima pasoš. U azilu za životinje u Jagodini gde je pas smešten posle sinoćnog incidenta potvrdili su da je uredno vakcinisan i trenutno nije agresivan.

Miodrag Dekić, rukovodilac azila za pse kaže da je pas je izlazio iz dvorišta jer je bio odvezan i kako koji prolaznik je prolazio on ga je ujedao.

– Pas je nepredvidljiv.Zato mi imamo ugovor sa veterinarskom stanicom i on će biti narednih deset dana na posmatranju – objašnjava Dekić.

Policija u Jagodini će po nalogu nadležnog tužilaštva podneti krivičnu prijavu protiv vlasnice psa zbog postojanja opravdane sumnje da je izvršila krivično delo izazivanja opšte opasnosti.

2 COMMENTS

  1. Kako se zakon efikasno sprovodi u Srbiji kad se radi o “običnom smrtniku” koji nema nikog i ništa… Bravo državo, pokaži najslabijima koliko si jaka!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here