Tanjug
Patrijarh Irinej i Aleksandar Vučić

Predsednik Aleksandar Vučić sastao se danas u Predsedništvu sa patrijarhom srpskim Irinejom, uz ocenu da je situacija na Kosovu i Metohiji svaki put kada se sretnu komplikovanija, ali da Srbiji ne preostaje ništa drugo osim da se bori.

Predsednik je zahvalio patrijarhu na tome što je crkva uvek uz svoj narod i državu.

– Situacija na Kosovu i Metohiji nije jednostavna i čini mi se da je komplikovanija svaki put kada se vidimo i razgovaramo, ali mi nemamo šta drugo osim da se borimo koliko možemo – rekao je Vučić.

Predsednik Srbije osvnuo se i na pisanje pojedinih medija da će vladika Maksim biti “sklonjen” sa pravoslavnog Bogoslovskog fakulteta, navodno zato što je kritikovao njegovu politiku na Kosovu i Metohiji.

– Videli ste da su neki objavljivali da sam se ja mešao u smenjivanje nekih ljudi, koje i ne poznajem. Ne znam ni ko su ti ljudi, ni šta rade… Ali, šta ja tu mogu – kazao je on.

Patrijarh je na to konstatovao: “I priča se da štampa nema slobodu…”.

Poglavar SPC se zahvalio predsedniku na tome što je odvojio vreme za njihov susret, a Vučić mu je uzvratio da mu je uvek čast da razgovara sa patrijarhom.

2 COMMENTS

  1. Sram te bilo ne govoriš istinu a u Boga veruješ.Kakav primer daješ vernicima,ako ih posle ovoga što ste rekli još ima.

  2. Hm, vladika Maksim, Miša Vasiljević… Njegovo ime ne ide bez muzikološkinje iz SANU, a njeno bez njihove zajedničke afere iz 90-tih kada su se vratili sa zajedničkog letovanja iz Atine…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here