EPA/Andrej Čukić
Novak Đoković

Poznati francuski pisac Patrik Beson smatra da su mediji na Zapadu od Novaka Đokovića napravili “masovnog ubicu jer se nije vakcinisao protiv korone”, prenose Novosti.

“Iz kojeg je straha, gađenja i besa izvukao to odbijanje (da se vakciniše) zbog kojeg je nedeljama bio na lošem glasu u svim sportskim nacijama. On, koji želi da bude voljen, uz sebe ima samo srpsku štampu. Srbin, ‘bed boj’, proizveden je u masovnog ubicu, nešto kao Кaradžić i Mladić. On samo ne želi da bude silovan špricem, čovek ima svoj ponos”, piše Beson, koji je inače vakcinisan sa tri doze.

Beson je inače veliki poštovalac Srbije i Novaka Đokovića. On je posvetio svoje najnovije delo Novaku Đokoviću, njegovoj borbi da pošalje poruku da je svako slobodan u izboru da izgradi svoj šampionski put, prenosE Novosti.

Naime, francuska izdavačka kuća “Lujon edision” objavila je novu knjigu Besona posvećenu našem teniskom asu, pod nazivom “Đoković, LE REFUS”.

Parižanin se potom dotakao i Novakovih najvećih protivnika Rafaela Nadala i Rodžera Federera.

– Nadal se vakcinisao, ali on nije Srbin. On je sa Majorke, baze u kojoj je začeta fašistička revolucija. Federer sa vrha svog bogatstva posmatra banke. Jedna injekcija manje ili više – važno je samo zaraditi da bi se prebogato živelo. Novak nema na terenu samo protivnike već i neprijatelje, sinove roditelja koji su bombardovali njegove roditelje 1999. godine – oštar je Beson.

Beson je rođen u braku Francuza i Hrvatice, dok mu je očuh Srbin, odakle i njegovo odlično poznavanje balkanskog prostora i odnosa na ovom podneblju. On tvrdi da o Srbima svetski mediji ne znaju ništa, I da su licemerni.

“Australijanci su Novaka posramili, lišili slobode, izgnali. To su predebeli, usamljeni ljudi koji mrgodno lutaju po barovima. O skromnosti Srba ništa ne znaju svetski mediji koji ih predstavljaju kao likove iz Кusturičinih filmova, grupu pijanih trubača. Zameraju Novaku i njegovoj ženi Jeleni sve što kod drugih parova slave – veganstvo i naturopatiju, a nazivaju ih bizarnim sektašima. On se izjašnjava kao pravoslavac, što je njegova greška. Svako ima pravo da veruje u Hrista, ali kada to dolazi od milionera i još Srbina, javno mnjenje smatra da tu nisu čista posla. Tolerišu pravoslavlje samo kod starijih gospođa pognutih pred ikonostasom. Srbija je nesumnjivo u srodstvu sa Isusom, često razapinjana na krst. Novak zato na plećima nosi celu naciju, jer se nikad nijedna zemlja nije toliko identifikovala sa sportistom”, zaključuje Beson.

1 COMMENT

  1. Srpski običaj je da se u crkvi, kada se svojim bližnjima pale sveće za zdravlje, to učini i za neprijatelje – jer, očigledno, neprijatelji svojim delima, razbukte srpski inat, pa doprinose da budemo najsjajniji na svetu :)))))

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here