Tanjug
Nikolaj Petrušev

Ukrajina stoji iza terorističkog napada na dvoranu “Krokus” u Podmoskovlju, rekao je sekretar Savet bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev.

Na pitanje da li iza napada stoji Ukrajina ili DAEŠ, teroristička organizacija zabranjena u Rusiji, on je odgovorio:

“Naravno, Ukrajina.”

Napad na “Krokus Siti Hol”

Podsetimo, ruski državni organi uhapsili su 11 lica povezanih sa terorističkim napadom na posetioce koncerta muzičke grupe “Piknik” u “Krokus Siti Holu”.

Šef Istražnog komiteta Rusije Aleksandar Bastrikin saopštio je da je, prema poslednjim informacijama, broj poginulih u terorističkom napadu porastao do 139.

Četvorica terorista, koji su krvavi pir počinili za svega 18 minuta, presretnuti su u Brjanskoj oblasti, na manje od 100 kilometara od rusko-ukrajinske granice, dok su belim “renoom” pokušavali da pobegnu u Ukrajinu.

Iz njihovih izjava proizlazi da je napad izveden za novac, ali jasnu sliku o tome koji su bili njihovi motivi za napad i ko su nalogodavci jednog od najkrvavijih terorističkih napada u istoriji Rusije za sada nije moguće složiti.

Basmanski sud u Moskvi odredio im je pritvor do 22. maja. Optuženi su za terorizam i priznali su krivicu, a za to delo preti im doživotna robija.

Ukrajina je jedina zemlja koja nije osudila teroristički napad u “Krokus siti holu”, a stručnjaci ocenjuju da to pokazuje zločinačku prirodu aktuelnog režima u Kijevu.

2 COMMENTS

  1. ISIS je Americki produkt
    Osnovan 2014 zajedno sa John MC Cainom i Abu bakr al Baghdadi (Eliot Shimon)u Iraku.
    Navodno Novi Kalifat
    ISIS il ipo novim imenom IS su bili u borbi protiv Asada u Siriji koji su Najuzasniji pokolj napravili u Istoriji Covjecanstva. Njihovi suradnici su bili i u Africi pod Bokom Haram i u Ceceniji pod Kavkaz Emirat .
    Oni se svugdje koriste gdje je potrebno za Americke Interese.
    Rusija je sprecila daljni pokolj Sirije i Ostalih Naroda .
    Kako se vidi Zapadu sve ide u Prilog da ostvari svoje ciljeve cak i sa Teroristima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here