Pavićević pred Zvezdu: Biće vrlo zanimljivo kako će moji igrači odgovoriti na njihovu defanzivu

0
Foto: MN Press
Mihailo Pavićević

Košarkaši Crvene zvezde dočekaće Mornar u 3. kolu ABA lige.

Biće to duel dve neporažene ekipe na startu sezone, a trener Barana Mihailo Pavićević rekao je da će biti zanimljivo kako će njegovi igrači odgovoriti na defanzivu crveno-belih.

– U dosadašnjim rezultatima vidite, Zvezda teško gubi mečeve. Biće vrlo interesantno, za mene kao trenera bitno je da vidimo kako ćemo odgovoriti na izuzetno čvrstu defanzivu Zvezde. Svi jednako iščekujemo meč, taj veliki test, i ja i igrači. Idemo da se odmerimo sa evroligašem, da vidimo gde smo trenutno, rekao je Pavićević za Dnevne novine.

– Ove sezone poštujemo apsolutno podjednako svaku ekipu. Tako će biti i protiv Zvezde. Zvezda je tradicijom, rezultatima i ekipom koju su oformili, pokazala da će biti ozbiljan evroligaš. Biće to potpuno drugačija utakmica od ovog poslednjeg meča sa Brešom. Susret dva tima različitih stilova, našeg napadačkog i njihovog fokusiranog na izuzetno čvrstu odbranu.

Mornar u poslednje vreme igra odbranu znatno bolje nego što je navikao svoje navijače.

– Kad se pogleda naš roster, ne treba biti mnogo mudar da se primieti da smo više napadačka ekipa. To je normalno bio veliki problem na nekim mečevima, pogotovo drugo poluvreme protiv Ulma gde odbrana nije postojala… Ali igrači su ovde shvatili, igrali su i za velike klubove i znaju da bez odbrane ne možemo pobeđivati. Već četvrti meč pružamo sasvim zadovoljavajuće partije što se tiče defanzive. Kad odigramo ovakvu odbranu kao protiv Breše, posebno u poslednjoj deonici, onda se ne plašim našeg napada. Meč smo odigrali praktično bez Džejkoba Pulena, koji je pogodio trojku praktično na samom kraju, ali to se nije osetilo u našoj igri, zaključio je Pavićević.

Meč Crvena zvezda – Mornar biće odigran u nedelju od 20 časova.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here