Pedrosa prekinuo petomesečni niz Marka Markeza!

0

Velika pobeda: Mark Markez
 

Markez, branilac titule, neporažen je bio od početka sezone do dolaska u Brno, gde je Pedrosa slavio u vremenu od 42:47.800 minuta.

 

Drugo mesto, sa sekundom zaostatka, zauzeo je Horhe Lorenco na Jamahi, dok se na podijumu našao i devetostruki svetski šampion Valentino Rosi. Markes je na kraju morao da se zadovolji četvrtim mestom, pet sekundi iza Rosija. Od Katara do Indijanapolisa, skoro pet meseci trajala je Markezova dominacija, ali je njoj došao kraj u Brnu.

 

Pred preko 100.000 gledalaca, za pobedu su se borili Pedrosa i Lorenco, dok Markez nijednog trenutka nije uspeo da im pripreti. On je vodio veliku borbu sa Rosijem, ali je iz nje kao pobednik izašao Italijan, koji je samo dan ranije u udesu tokom treninga zaradio otvorenu ranu na prstu. Italijanu je trka u Brnu, inače, bila 245. u kraljevskoj klasi, po čemu je postao rekorder u šampionatu.

 

Pedrosa se u svakom slučaju postarao da niz pobeda Repsol Honde bude nastavljen u Brnu, a takođe je uneo i malo neizvesnosti u borbu za titulu. Markez na čelu sada ima 263 boda, 77 više od svog timskog kolege, dok je Rosi treći sa 173 boda.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here