EPA-EFE/Filip Singer

Fudbaleri Čelsija su sa 3:0 pobedili Ren, Lajpcig je pobedio PSŽ sa 2:1, dok je Sevilja došla do preokreta i slavila sa 3:2.

Čelsi i Ren nisu odigrali najzanimljiviju utakmicu na Stamford Bridžu, ali i pored toga je Čelsi bez većih problema oduševio navijače i osvojio sva tri boda.

Već u 10. minutu utakmice Ren je napravio veliku grešku i bio je to jedanaesterac za Čelsi kada je oboren Timo Verner, a isti igrač je preuzeo odgovornost i doveo Engleze do vođstva.

Nije bilo mnogo dešavanja u nastavku prvog poluvremena, a onda defanzivac francuskog predstavnika pravi i drugi penal, dobija drugi žuti i crveni karton i Ren ostaje sa desetoricom, a Čelsi stiže do velikih 2:0.

Na konačnih 3:0, postavio je Tami Abraham u 50. minutu utakmice i Čelsi bez većih problema dolazi do važna tri boda posle dva gola sa “bele tačke”.

Možda i najzanimljivija utakmica bila je između Sevilje i Krasnodara, odigrana na Ramon Sančes Pishuanu.

Krasnodar je poveo već u 17. minutu, a samo četiri minuta kasnije na semaforu je stajalo 2:0, kada je gost iz Rusije dobio jedanaesterac i Markus Berg ga je pretvorio u gol.

To je bio treći penal večeri, a nije se igralo ni 20 minuta. U nastavku, videli smo dosta uzbuđenja. Sevilja je pred kraj prvog poluvremena smanjila na 2:1 i u isto vreme je gol pao u Lajpcigu i Londonu, jer je Čelsi takođe sa penala uvećao prednost.

Posle tog gola Rakitića, desio se novi haos. Isključen je Navas zbog oštrog prekršaja. U nastavku je Sevilja igrala sa desetoricom fudbalera, ali je En Nesiri bio nerešiva enigma za Krasnodar.

Postigao je sledeća dva gola u kratkom vremenskom periodu i Sevilja pravi herojski čin i dolazi do neverovatnog preokreta! Pošto do kraja nije bilo golova, Sevilja je sa 3:2 slavila na najneverovatniji način – preokretom sa desetoricom!

Lajpcig je kao domaćin uspeo da šokira i preokrete rezultat protiv Pari Sen Žermena i upiše pobedu rezultatom 2:1, iako su ih mnogi otpisali pre samog početka utakmice.

PSŽ je poveo već u 6. minutu zahvaljujući sjajnom Anhelu Di Mariji, ali je on napravio veliku grešku nakon tog gola jer je nešto lošije izveo jedanaesterac i Gulaši je to odbranio bez većih problema.

Prokockali su šansu da u gostima brzo dođu do dva gola prednosti i to im se obilo o glavu. Do kraja poluvremena je Razenbal Lajpcig uspeo da izjednači, a sjajnom igrom u nastavku i da preokrene na 2:1.

PSŽ je ubrzo ostao sa igračem manje, a u samom finišu je isključen i Kimpebme i PSŽ je sa devet igrača na terenu zabeležio poraz u Nemačkoj i sebi dodatno otežao situaciju oko prolaska u narednu fazu Lige šampiona.

Liga šampiona, treće kolo:

Sreda:

Bašakšehir – Mančester junajted 2:1 (2:1)
Zenit – Lacio 1:1 (1:0)
Jerokin 32 – Kaisedo 82
Barselona – D. Kijev 2:1 (1:0)
Mesi 5p, Pike 65 – Cigankov 75
Čelsi – Ren 3:0 (2:0)
Verner 10p, 41p, Abraham 50
K. Briž – B. Dortmund 0:3 (0:3)
Haland 14, Azar 18, 32
Ferencvaroš – Juventus 1:4 (0:1)
Boli 90 – Morata 7, 60, Dibala 72, Dvali 81ag
Lajpcig – PSŽ 2:1 (1:1)
Enkunku 41, Forsberg 57p – Di Marija 6
Sevilja – Krasnodar 3:2 (1:2)
Rakitić 42, En Nesiri 69, 73 – Sulejmanov 17, Berg 21p

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here