Tanjug/AP
Premijer Hrvatske Andrej Plenković

Predsednik opozicionog Domovinskog pokreta, bivši HDZ-ovac i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava kaže da je premijer Andrej Plenković najodgovorniji za to što je za dve godine od zemljotresa na Baniji obnovljeno samo šest kuća.

– Bez teksta sam i neshvatljivo mi je da je u dve godine obnovljeno samo šest porodičnih kuća koje pri tome nisu spojene na komunalnu infrastrukturu. To je nešto što nije normalno, posebno za državu poput Hrvatske koja ima iskustva iz obnove posle rata i poplave – rekao je Penava.

Neobjašnjiva mu je, kaže, nesposobnost i neoperativnost nadležnih za obnovu, ali to je tako kada činovnici vode stvari.

Da je na mestu premijera Penava kaže da mu nijedan ministar ne bi išao u Katar da navija, a i vlada bi godišnje odmore provodila na području Banije.

– Ne bi mi niko od ministara išao u Katar da navija, nego bi delio sudbinu s ljudima kojima je najteže. To nije nikakav populizam, nego je to empatija prema ljudima koji su ostali bez svega – poručio je Penava.

Rekao je i da je područje Banije već ionako pasivan i nenaseljen kraj.

– Kada se tome doda sve što se događa oko Rafinerije u Sisku, onda je jasno kakva je perspektiva tog prostora. Ponavljam, najodgovorniji za sve to je Andrej Plenković, koji vuče sve konce i za sve to što se događa s obnovom ne postoji niti jedna izlika – zaključio je Penava.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here