EPA/GEORGI LICOVSKI
Stevo Pendarovski

Predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski boravi od danas u dvodnevnoj zvaničnoj poseti Beogradu, tokom koje će se sastati sa državnim vrhom Srbije.

Domaćin predsedniku Severne Makedonije biće predsednik Aleksandar Vučić, koji će ga u 10.30 dočekati ispred Palate Srbija, nakon čega će imati tet-a-tet razgovor.

Posle plenarnog razgovora delegacija Srbije i Severne Makedonije, koje će predvoditi predsednici dve zemlje, Vučić i Pendarovski će dati izjave za medije, najavljeno je iz Službe za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Pendarovski će potom razgovarati sa premijerkom Srbije Anom Brnabić, kao i sa predsednicom Narodne skupštine Majom Gojković.

Sa Pendarovskim u Beograd dolaze i makedonski privrednici, a predsednik Severne Makedonije će učestvovati na poslovnom skupu Srbija-Severna Makedonija i imati susret sa predsednikom Privredne komore Markom Čadežom i srpskim privrednicima.

U subotu je planirano da Pendarovski putuje u Novi Sad, gde će na 4. Regionalnom forumu mladih lidera govoriti na panelu sa predsednicima Srbije i Slovenije Aleksandrom Vučićem i Borutom Pahorom.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime