Pendeš: U BiH ostalo nešto više od 7.000 tona naoružanja

Vestionline, Tanjug
1
pixabay.com

“U BiH je od 24.000 tona naoružanja, municije i minsko-eksplozivnih sredstava, ostalo nešto više od 7.000 tona, s tim da je tu uračunata i perspektivna municija”, izjavila je danas ministarka odbrane BiH u tehničkom mandatu Marina Pendeš.

Ona je to izjavila nakon sednice Strateškog komiteta za naoružanje, municiju i minsko-eksplozivna sredstva, ističući da se na sastanku razgovaralo i o nastojanjima da se doprinese povećanju stepena bezbednosti u BiH na način da sva nesigurna municija, ekplozivna sredstva i viškovi naoružanja budu na adekvatan način zbrinuti, prenosi Klix.

Zamenik šefa Misije OEBS-a u BiH Aleksander Čupligin istakao je da ta misija pruža podršku bezbednom upravljanju naoružanjem i municijom u posedu Oružanih snaga BiH i da radi na unapređenju bezbednosti infrastrukture na perspektivnim lokacijama skladišta.

On je istakao da je Misija OEBS-a zajedno sa svojim međunarodnim i domaćim partnerima realizovala projekat “Safe Up”, zahvaljujući kojem su ostvarena konkretna poboljšanja infrastrukture na lokacijama skladišta municije i naoružanja i u okviru koga je otvorena laboratorija za testiranje municije.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here