MN Press
Selektor rukometne selekcije Srbije

Selektor rukometne reprezentacija Srbije posle 18. mesta na Svetskom prvenstvu istakao je da je svestan najlošijeg plasmana naše nacionalne selekcije ikada.

Posle poraza od Argentine 30:28 u borbi za 17. poziciju, on je naglasio da je povreda Vujića poremetila stvari.

– Mislim da smo vodili do pet minuta pre kraja utakmice, ali povreda Vujića definitivno je poremetila celu koncepciju. To ćemo tek videti i analizirati. Svi srednji bekovi su bili agresivni, pa sam odlučio da igram u paru sa njima. Nažalost, desni bekovi jako nesigurni. Probali smo nešto da kompenzujemo pored svog mentalnog pražnjenja i žaljenja za drugom rundom. Prosto ovi momci nemaju pravo da biraju ili da im je ijedna utakmica ispod časti jer oni nisu velike zvezde. Oni mogu da budu, ali moraju da se dokazuju – objasnio je selektor.

U jednom dahu se osvrnuo i na meč sa Bahreinom i na ovaj poraz od Argenitine.

– U obe utakmice mi se nisu svidele neke stvari, one koje pokušavam da promenim. Postoji moja selekcija i prirodna selekcija igrača, tako da sa pojedincima nisam zadovoljan niti njihovom reakcijom. Bože moj, ne igra se za najviši plasman… Šta je tu je. Jeste jako loš plasman, najgori u istoriji i svestan sam ja toga, ali sam takođe svestan zbog čega sam uzeo sve ovo.

Za kraj, poručio je da promena mora da krene od samih igrača.

– Bio sam jako trezven pred Svetsko prvenstvo znajući kakvu ekipu vodim, ali opet govorim, neke stvari se prosto grade i moramo da ih popravimo. Brzopletost i glava su najveći problemi. Možemo mi ceo sistem da menjamo, ali oni moraju sebe da menjaju u nekim stvarima. Prosto moraju da menjaju dosta stvari kod sebe ako misle da u najkraćem mogućem roku budemo još bolji.

Rukometaši Srbije porazom okončali učešće na Svetskom prvenstvu

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here