MN PRESS/foto: Nebojša Paraušić

Selektor Srbije Svetislav Pešić sumirao je utiske posle dve utakmice reprezentacije i mečeva sa LEtonijom i Belgijom u okviru kvalfikacija za Svetsko prvenstvo.

Pešić je analzirao učinak od jedne pobede i jednog poraza i istakao ono što fali timu Srbije.

– Naš najveći problem je neuigranost. Skupili smo se u nedelju uveče, već u četvrtak smo igrali utakmicu. Ostaje žal što nismo pobedili u Belgiji. Nikad ne znaš šta je bolje, ali ja uvek kažem ‘ajde da pobedimo, pa da vidimo šta je bolje‘. Žalimo zbog poraza, ali i otkrivamo naše slabosti, a to su, pre svega, slabosti u odbrani – rekao je.

Ističe da Letonije i Belgija nisu za podcenjivanje.

– Igrali smo protiv dve veoma jake, uigrane selekcije, koje već neko vreme rade sa istim trenerom. Belgijski igrači su uglavnom internacionalci, nisu Mark Gasol i Vlade Divac, ali su među najboljima u svojim timovima u Francuskoj, Španiji, gde igra Van Rosom koji je tamo već dugo jedan od najboljih plejmejkera. To je pokazao i protiv nas, praktično nas je dokusurio – izjavio je za “Novosti”.

Kaže da protivnici Srbije uvek imaju motiv više.

– Kad protiv nas igraju Belgijanci, Letonci ili Estonci, oni misle da igraju protiv Jugoslavije iz najboljih vremena. Uvek imaju želju za dokazivanjem, koja dodatno pojačava motivaciju – nastavlja Pešić.

Imao je poruku i za one koji su ga kritikovali nakon poraza protiv Belgije.

– Toj gospodi bih preporučio da dođu na utakmicu reprezentacije Srbije, a ne da sede ispred televizora i da kritikuju ili navijaju. Smanjićemo cenu ulaznica pa, ako se baš toliko brinu, neka dođu da pomognu reprezentaciji. Lako je držati govore da ovaj ne može da bude reprezentativac, da je Pešić trebalo da uzme tajm-aut ili da ubaci ovoga ili onoga. Ja to razumem, ali uvek i svuda ima tih skrivenih pomagača, ne samo kod nas. Moja poruka je da dođu i napune dvorane kao kad igraju Zvezda i Partizan, nek malo navijaju, a posle toga, ako im se nešto ne sviđa, imaju pravo i da kritikuju – zaključio je.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here