MN Press
Duško Vujošević

Nekadašnji trofejni trener Partizana Duško Vujošević smatra da je Svetislav Pešić dobro rešenje za selektorsku poziciju reprezentacije, ali da nije garant da ćemo Nikolu Jokića videti u reprezentativnoj akciji.

Gostujući u emisiji “Sportlight” na Sport klubu, Vujošević je kazao da sam Pešić nije dovoljan da bi se MVP najjače lige i lider Denvera ubedio da igra za selekciju svoje zemlje.

– Bogdanović ima želju da igra za reprezentaciju, a koliko znam Jokić je dobar čovek, dobrica, ali malo se autistično ponaša kada je državni tim u pitanju. Nikola je uspeh napravio van reprezentacije. Kada je bio u Megi niko ga nije zvao, selektor je bio Đorđević, i on nema tu vrstu obaveze.

Miljenik Partizanove publike smatra da treba izvršiti “fini pritisak” na Somborca ne bi li on pristao da opet bude deo reprezentacije.

– Ne treba ga previše napadati i sve odnose sa njim prekinuti. Treba da se izvrši fini pritisak. Jokić treba da shvati da ima obavezu prema zemlji u kojoj je rođen. Mislim da nije dovoljan samo Pešić, potreban je složeniji sistem. U svakom slučaju, Pešić je dobro rešenje u ovoj situaciji.

Košarkaš Denvera je za reprezentaciju Srbije igrao na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, kada je osvojio srebrnu medalju, i na Svetskom prvenstvu 2019.

Zanimljivu izjavu Vujošević je izneo i na temu poslednjeg igranja Teodosića za nacionalni tim, u kvalifikacijama za Mundobasket.

– Teodosić je bio deo tima u prvom prozoru kvalifikacija, ali mislim da je u njegovom dovođenju učestvovao i neko mimo njega.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here