Printscreen/Youtube
Nikola Jokić

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić rekao je sinoć posle pobede nad Finskom (77:61) na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2025. godine, da je najvažnije bilo pobediti, ali i dobiti nešto više iz ove utakmice. Pričao je Kari i o učešću Nikole Jokića na Olimpijskim igrama u Parizu ovog leta.

Srbija je nešto slabije otvorila duel sa Finskom u dvorani Aleksandar Nikolić, ali je na kraju upisala ubedljivu pobedu pred nezgodno gostovanje Gruziji u ponedeljak od 18 časova.

– Najvažnije je da smo pobedili i da smo uspeli da nađemo rešenja u drugom poluvremenu. Visoki su odigrali odlično, u prvom poluvremenu Luka Mitrović, u drugom Filip Petrušev. Aleksa Avramović je pokazao koliku volju i želju ima kad igra za reprezentaciju. Samo da je zdrav, a mnogo mi znači što u Partizanu kod Željka Obradovića igra na plejmejkeru – rekao je Pešić na konferenciji za medije posle utakmice.

Selektor koji je sa “Orlovima” osvojio srebro na Mundobasketu u Manili, dodao je da je zadovoljan i zbog toga što su se dobro pokazali igrači koji ranije nisu imali značajniju ulogu.

– Imali smo dosta novih igrača, koji su debitovali za reprezentaciju, kao i momaka koji su prvi put imali veću minutažu. Zadovoljan sam što imam sve više igrača na raspolaganju, čekaju nas Olimpijske igre i važno je da imamo što više kandidata za putnike u Pariz – istakao je Pešić.

Kako je Pešić pomenuo Olimpijske igre i potencijalni spisak putnika za Pariz, tako je to bio povod za pripadnike “sedme sile” da pitaju selektora da li će među putnicima biti i najbolji košarkaš planete Nikola Jokić.

– Pričam i sa Jokićem i vrlo često držimo kontakt, Tarlać i ja. Svi koji nisu bili, prošle godine je bilo teško za Nikolu, odigrao je više od 100 utakmica i imao je u aprilu i fizičke probleme, nije bio mentalno spreman, borio se sam sa sobom da igra Svetsko prvenstvo, on želi da igra. Ali, morate da znate da kad odlučiš da igraš za Srbiju, ovi vrhunski igrači, on njih se očekuje samo zlatna medalja i ti igrači da bi preuzeli odgovornost, oni moraju i fizički i mentalno da budu spremni, ako se osećaju da nisu fizički i mentalno spremni, oni neće da ulaze u to. Ako nije spreman, bolje da ne igra. Nadam se da će biti spreman, ali je još rano da pričamo o tome – konstatovao je selektor Srbije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here