MN PRESS/foto: Nebojša Paraušić

Selektor košarkaša Srbije Svetislav Pešić obratio se medijima na prozivci reprezentativaca uoči početka kvalifikacija za Mundobasket.

Prvi izazov za reprezentaciju Srbije biće duel sa Letonijom, koji se igra 25. novembra u beogradskoj dvorani “Aleksandar Nikolić”, a tri dana kasnije gostuje Belgiji u Monsu.

– Svi igrači su došli koje smo pozvali. Teo je u putu, dolazi, imao je zdravstveni problem u porodici, na veliko zadovoljstvo za sve nas sinoć je igrao utakmicu i dolazi. Ostali su tu, stizali su kako su stigli, neki iz Fuenlabrade su zakasnili, jer su imali utakmicu u Malagi – rekao je Pešić.

Na preliminarnom spisku bilo je 24 igrača.

– Dobar osećaj, vrlo sam zadovoljan da su se igrači koje smo pozvali odazvali. Oni koji igraju u Evroligi i NBA imaju druge probleme. Nisam skraćivao spisak, svi su tu, i videćemo ko može da pomogne. Imamo i par mladih igrača koje ja želim da vidim, da vide kako je u reprezentaciji, da osete kako je biti reprezentativac.

Šest debitanata u četvrtak, a malo vremena?

– Tu je jedan, nema pitanja o protivnicima, jer smo mi najbolji na svetu i nepobedivi. Igramo protiv ekipe koja se sakrila iza Litvanije. U prednosti su u odnosu na nas, jer su zajedno od juna i jula. Imaju tri igrača iz Španije, dvojica iz Italije, iz VTB lige. Tu je i Kuruc, iz Partizana, već su uigrani. Pripremamo utakmicu, vidi se da su dobro uigrana mašina. Za nas će to biti dodatan izazov, a za to se nemamo vremena, hteli mi ili ne. Trudimo se koliko god je moguće da budemo racionalni u izboru napada i odbrane i u postavljanju igrača na svoje pozicije koje imaju u klubovima. I ovako su zbunjeni, pa ne moram još ja da ih zbunjujem.

O evroligaškim igračima…

– Situacija je takva da smo u kontaktu sa Efesom, sa Nedovićem, Micićem, Petruševim. Imaju svoje utakmice. Sva trojica su pokazala interesovanje da dođu da igraju utakmicu u Belgiji. Ali nezgodno je što se igra na strani. To su ograničavajući problemi, ali ćemo njih da rešavamo kada dođe vreme.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime