Svetislav Pešić, Barselonin trener, uvek se sluša s pažnjom, a tako je bilo i kada je posle pobede u Evroligi protiv Zvezde govorio o našoj reprezentaciji.

Posle Svetskog prvenstva na kojem je Srbija zauzela peto mesto pa će morati u kvalifikacije za Olimpijske igre dogodine o budućnosti državnog tima se izjasnio i njegov nekadašnji selektor.

– I onda kad smo bili Jugoslavija nismo uvek osvajali medalje. Vraćali smo se i kao sedmi. Treba napraviti dobru analizu da ne bismo imali novu štetu, a ogromna šteta je što se nismo kvalifikovali za Olimpijske igre. Nadam se da će Savez da pozove i nas iskusne trenere, da sednemo i da vidimo gde smo i šta smo. Kaom zemlja košarke moramo profesionalniej da se ponašamo. Nemamo nijednog profi trenera. Živimo od takmičenja do takmičenja. Treba nam kontiniurani stručni štab, a to znači da selektor mora da živi u Beogradu i da bude uz domaću košarku i reprezentaciju 365 dana godišnje. Bez toga uspeha neće biti. To ja znam 100%.

– Gospodin Vučić pomaže taj sport i košarku kao niko do sada. Ne pripadam nijednoj partiji, ali to moram da istaknem. Kad je već tako, onda neka se da za četiri profesionalna trenera za svaku selekciju i neka oni stvaraju košarku u Srbiji. Olimpijske igre su praktično na pragu, ali mi moramo već da gledamo šta ćemo za sledeći olimpijski ciklus od četiri godine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here