Foto: MN Press
Košarkaška reprezentacija Srbije

Selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić izjavio je da sa nestrpljenjem čeka prvi meč kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2023. godine protiv Letonije.

Pešić je na prvom treningu u hali “Aleksandar Nikolić” imao 16 igrača, kojima će se pridružiti i Miloš Teodosić, koji je na putu za Beograd.

– Vrlo je važno, a možda ne znate, naš selektor Piksi ima sve igrače na raspolaganju. I svi igrači koje je pozvao su došli.

– Pre izvesnog vremena kada su odnosi u evropskoj košarci bili takvi kao sada u fudbalu, kao i kada sam bio selektor, tada igrači koji nisu dosli, a pozvani su, klubovi su bili kažnjavani. Oduzimani su bodovi, novčane kazne. Sada je sve na dobrovoljnoj bazi – zaključio je Pešić.

Sa provobitnog spiska od 24 igrača, na prvi trening su stigli Jovan Novak (Fuenlabrada), Dušan Ristić (Fuenlabrada), Nikola Rebić (Miteldojčer), Dalibor Ilić (Igokea), Aleksa Radanov (Igokea), Balša Koprivica (Partizan), Aleksa Avramović (Partizan), Uroš Trifunović (Partizan), Nemanja Dangubić (Partizan), Rade Zagorac (Partizan), Alen Smailagić (Partizan), Aleksa Uskoković (Crvena zvezda), Nikola Jović (Mega), Nikola Ðurišić (Mega) i Marko Jagodić Kuridža (Budućnost).

Nema nijednog igrača iz Evrolige, a o NBA da i ne govorimo. Selektor je rekao da su Filip Petrušev, Vasilije Micić i Nemanja Nedović pokazali intersovanje da igraju drugi meč kvalifikacija protiv Belgije, ali je mnogo ogrančavajući okolnosti i da će sve to rešavati kada dođe vreme.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here