EPA/Maxim Shipenkov
Dmitrij Peskov

Moskva se pridržava ideje predsednika Rusije Vladimira Putina o stvaranju “tampon zone” u Ukrajini za zaštitu od oružja dugog dometa, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov na konferenciji za novinare.

– Što se toga tiče, ništa se nije promenilo – rekao je on, odgovarajući na pitanje novinara, preneo je TASS.

Portparol Kremlja je dodao da je pitanje borbe protiv dalekometnog oružja koje se isporučuje Ukrajini i potencijalnih udara na područja u kojima je koncentrisano “prilično u nadležnosti oružanih snaga”.

– Nismo kvalifikovani da bilo šta kažemo u vezi sa tim – rekao je Peskov.

Si-En-En je ranije javio, pozivajući se na izvore u američkom Kongresu, da novi paket američke pomoći Ukrajini uključuje rakete ATACMS dometa 290 kilometara. Vašington je prethodno ograničio domet raketa poslatih u Kijev na 160 kilometara da ne bi mogle da se koriste za gađanje ruskog tla.

1 COMMENT

  1. SRBIJA JE KONAČNO NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here