EPA/Sergei Karpukhin
Dmitrij Peskov

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je danas da ruske snage nisu gađale stambene zgrade, dok je, kako tvrdi, “Ukrajina rekla da je do urušavanje civilne zgrade u Dnjepropetrovsku došlo nakon kontranapada protivvazdušnom raketom”.

U raketnom udaru na stambenu zgradu poginulo je najmanje 40 ljudi, objavili su danas ukrajinski zvaničnici.

– Ruske Oružane snage nisu gađale stambene igrade ili društvenu infrastrukturu. Vojne mete, koje su očigledne, ali ujedno i skrivene, bile su pod napadom. Možete da čujete izjave ukrajinskih zvaničnika da je do tragedije u Dnjepropetrovsku došlo zbog kontranapada – rekao je Peskov i naglasio:

“I sami ste videli zaključak nekih predstavnika ukrajinske strane koji su rekli da je, u stvari, ova tragedija rezultat dejstva ukrajinskih protivvazdušnih raketa”.

Peskov je kazao da Rusija ima prilično negativan pogled na planove Zapada da obezbede tešku artiljeriju Kijevu.

– Mi na to gledamo vrlo negativno i ne krijemo to. Velika Britanija i ostale evropske zemlje, uključujući Poljsku, koje pričaju o planovima da utrostruče novu i tehnološki naprednu vojnu opremu Ukrajini, ne mogu da promene situaciju ne terenu. Moraju da je razumeju – ocenio je Peskov komentarišući podatak da će London poslati Kijevu 14 tenkova tipa “čelindžer 2”.

Prema Peskovu, takve akcije “mogu da prolongiraju ceo proces i da izazovu još problema Ukrajini”.

– Ozbiljno sumnjamo da im je uopšte stalo do sudbine i budućnosti ukrajinskog naroda. Jednostavno, koriste tu zemlju kao alatku da ostvare antiruske ciljeve – naglasio je Peskov.

1 COMMENT

  1. Neznam dali oni samo isporucuju oruzje .Ko ce rukovati snjim,neznaju ni oni koji su ga napravili a kamoli ukrainci koji to prvi put vide.Moto mi samo saljemo oruzje a nismo strana u sukobu.Prica za malu djecu u
    koju niko ne veruje.Ne samo zapadni dobrovoljci ratuju.Vlada nema stime nista.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here