EPA/Maxim Shipenkov
Dmitrij Peskov

Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov rekao je danas da za ukrajinskog predednika i ceo režim u Kijevu samo prisustvo Rusije i njenog predsednika Vladimira Putina “na ovom svetu predstavlja problem”.

– Vladimir Zelenski i njegovo okruženje osećali bi se mnogo udobnije u drugačijoj stvarnosti, u kojoj ni Rusija ni Putin nikada nisu postojali – rekao je Peskov, a preneo TASS.

On je to naveo komentarišući izjave ukrajinskih lidera “da nisu sigurni da je ruski predsednik pravi Putin, kao i da li je još živ”. Istovremeno, Peskov je naglasio da će se sukob u Ukrajini brže okončati ako Kijev pokaže spremnost da razmotri zahteve Moskve.

– Što pre ukrajinski režim shvati i uhvati se u koštac sa činjenicom da i Rusija i ruski predsednik Vladimir Putin postoje u stvarnosti, da ne idu nikuda i da će pre ili kasnije morati da se odrekne svega što je antirusko, to bolje za Ukrajinu kao državu – rekao je Peskov.

On je dodao da „što pre ukrajinski režim pokaže spremnost da uzme u obzir zahteve i ciljeve Rusije, koji će na ovaj ili onaj način biti ostvareni, brže će se sve završiti i narod Ukrajine moći će da počne da se oporavlja od tragedije koju je sadašnji režim u Kijevu uredio”.

1 COMMENT

  1. Касно.Ви већ нестајете због америчке и европске параноје.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here