pixabay.com

Kada je u pitanju seks, postoje neke činjenice ili pravila o kojima se ne priča, a svi ih znaju, odnosno svi su ih svesni.

Neke od njih donosimo u nastavku.

1. Prvi seks s partnerom nikad nije najbolji

Prvi put ste goli jedno pred drugim, nemate pojma kakav je ko u krevetu. Hoće li biti dobar? Hoću li ja njemu biti dobra? Milion pitanja proleteće vam kroz glavu, ali sve što vam treba jeste da se opustite i prepustite. Na sve gledajte kao na priliku da se još bolje upoznate, a s vremenom ćete doći do savršenstva.

2. Predigra je važna

I ne dajte nikome da vas uveri da ovo nije tačno. Naravno da je nekad i brzinski seks super opcija i nemate uvek vremena da provedete sate u krevetu, ali kad imate onda neka predigra bude obavezna.

Između ostalog, i istraživanje časopisa “Journal of Sex Research” otkrilo je da žene prvo žele predigru u trajanju od 11 do 13 minuta, a onda i 14 do 16 minuta seksualnog odnosa od trenutka penetracije. To bi značilo da ukupno seks s predigrom mora trajati bar 25 do 30 minuta kako bi užitak bio potpun.

3. Ne postoji opravdana situacija za potcenjivačke komentare o vašem telu

Slika tela može stvoriti probleme u našem životu, pa tako i u krevetu. Način na koji žena vidi svoje telo može imati veliki uticaj na njenu seksualnu želju, a uticaj slike tela na uživanje u seksu kod žena potvrdila su i istraživanja.

Dve su vrste problema sa slikom tela koje utiču na ponašanje žene u krevetu – šta ona misli o sebi i šta veruje da partner misli o njenom telu. Ako žena misli da je njen partner smatra privlačnom, njena seksualna želja biće veća. Međutim, ako veruje da njen partner njeno telo gleda u negativnom svetlu, to će negativno uticati na njenu želju.

Prava istina je da je svako telo prekrasno, kao i da su mnogi muškarci frustrirani jer svoju partnerku smatraju beskrajno seksi ženom, a ona nema takvo mišljenje o sebi. Imajte to na umu, a retke primerke koji će odlučiti da vas postide zbog izgleda u krevetu ili bilo kojoj drugoj situaciji izbacite iz svog života.

4. Seks je smešan

Ispuštate čudne zvuke, pravite urnebesne grimase, a razne poze takođe sa sobom donose određenu dozu veselja. Kada je nešto smešno, nasmejte se. Nemojte dopustiti da vam takve situacije budu neugodne jer one to nisu. One su normalne i događaju se svima.

5. Ako ne tražite šta želite, to možda nikad i nećete dobiti

Nemojte se žaliti da osoba koju volite i s kojom imate odnose ne radi nešto što vi volite, ako joj niste jasno dali do znanja da to volite. Komunikacija je ključna za uživanje u seksu. Osim ako vaš partner ne čita misli, u tom slučaju – uhvatili ste posebnog i nemojte ga nikad pustiti iz ruku.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here