pixabay.com

Idealna ljubav postoji samo u bajkama i romantičnim serijama. Scene koje ćete u njima videti daleko su od realnog života. Niko nije savršen, i zato, prihvatite partnera onakvog kakav jeste. Zaboravite na nerealna očekivanja i uživajte u realnosti.

Pet najčešćih nerealnih očekivanja u ljubavnoj vezi:

1. Veza treba da bude strastvena

Svakako da će ljubavni odnos na početku biti strastven. To će učiniti da partneri steknu poverenje i da se osećaju opušteno. Bilo bi idealno da se taj prvobitni plamen strasti nastavi, ali nije dobro gajiti prevelika očekivanja. Ono što treba imati na umu jeste i to da strastvene scene gde partneri jedno drugom kidaju odeću često nisu deo realnosti.

2. Par treba da deli ista interesovanja

Naravno da treba da volite slične stvari i imate zajedničke hobije, ali svako je i dalje osoba za sebe, pa je sasvim u redu da ima svoja lična interesovanja. Čak iako nemate zajedničke prijatelje, ne idete u duge šetenje i ne volite istu muziku, ne brinite, nije smak sveta.

3. Srećni parovi se nikada ne svađaju

Ukoliko se svađate znači da se volite, jer ako nema rasprava i nesuglasica znači da i niste preterano zainteresovani jedno za drugo. Ali, ako vam je stalo do druge osobe, sasvim je prirodno da ćete se nekad i posvađati. Naravno, to ne znači da treba da urlate ili bacate tanjire na sve strane, već da shvatite kako su povremene rasprave sasvim dobre za kvalitet veze.

4. Svako mora da voli porodicu i prijatelje onog drugog

Ne zaboravite da ste u vezi sa osobom zbog obostrane ljubavi, razumevanja i privrženosti. To što ste vi zajedno srećni, ne znači da morate biti srećni sa svim članovima njegove porodice i svakim prijateljem. Dovoljno je međusobno poštovanje, i prijatan razgovor s vremena na vreme.

5. Idealan par uvek provodi vreme zajedno

Ako želite da pupčanom vrpcom budete vezani za svog partnera, odmah zaboravite na tu priču. Svako mora da radi, ide na posao, ima druge obaveze i sopstvena interesovanja. Takođe, svakom je potrebno da ima vreme samo za sebe, i barem se na trenutak osami. Zato je biti ponekad razdvojen od partnera veoma zdrava navika.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here