pixabay.com

Hladnoća i suv vazduh može veoma da isuši i iziritira našu kožu, zato je veoma važno kakvu negu vodimo tokom zime. Uz ovih pet saveta evo kako da ove zime izbegnete upravo to isušivanje i da vaša koža bude hidrirana i mekana.

Grejanje

Obično nakon provedenog vremena napolju, prvo što uradimo kada uletimo u kuću jeste da pojačavamo grejanje. Međutim, ove velike promene u temperaturama ni malo ne prijaju vašoj koži.

Temperatura vode

Ovo će većini žena pasti najgore, ali da, vruća voda može samo dodatno isušiti kožu. Postoji jedno lako pravilo kojeg se treba pridržavati, a govori da ako koža pocrveni, voda je prevruća. Isto važi i za pranje ruku.

Možda se čini da toplota pomaže, ali zapravo su veće šanse da vam mrtve ćelije kože, koje se naknadno pojavljuju stvore iritaciju.

Kreme za ruke

Često pranje ruku može da isuši kožu, što ume da veoma da smeta, ali zato je veoma bitno da se redovno koristite odgovarajućim kremama. Tako ćete dovoljno “hraniti” vašu kožu.

Krema za sunce

Da, krema za sunce je veoma korisna, čak i kada je napolju tmurno, zimsko vreme. Sneg odbija sunčeve zrake, što zauzvrat povećava vašu izloženost UV zračenju, koje je odgovorno čak i kada je u pitanju pojavljivanje bora.

To znači da bez obzira da li ste na padinama, igrate se na snegu ili šetate, jednako je važno da nanesete kremu za sunčanje po oštrom zimskom vremenu kao i leti.

Dobra ishrana i dosta vode

Ishrana igra veliku ulogu u nezi kože i njenom izgledom. Najviše se promene primete na licu, koje je najpodložnije bubuljicama i iritacijama, ali ne očekujte neverovatno drastične rezultate, jer je ishrana ipak samo jedan deo procesa. Pijenje dosta tečnosti, poput vode, je idealno za osveženje naše kože.

Srećom, postoji mnogo načina da vašu kožu sačuvate od suvoće, a usput je dobar start za promenu navika u nove i zdravije, piše “everydayhealth.com”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here