EPA/Jose Coelho
Diogo Žota

U mečevima drugog kola Grupe B Lige šampiona Atletiko Madrid odneo je bodove sa San Sira pobedivši Milan 2:1, dok je Liverpul u gostima bio ubedljiv protiv Porta 5:1.

Iako Jirgen Klop nije mogao da računa na Trenta Aleksander-Arnolda, Redsi su krajnjne rutinski odradili posao na stadionu na kojem su u poslednja dva meča slavili pobede ukupnom gol razlikom 9:1. Sa ovih 5:1 to je neverovatnih 14:2 na tri meča na stadionu Dragao.

Posle prvog dela bilo je 2:0 golovima Salaha i Manea, a Egipćanin je drugim golom povisio na 3:0. Porto je uzvratio i smanjio na 3:1 preko Taremija, ali je Bobi Firmino, koji je zamenio Salaha, sa dva gola zatvorio seriju golova i odvojio Liverpul na čelu grupe sa maksimalnih šest bodova, dok je Porto na jednom bodu. Za Porto je Marko Grujić odigrao drugih 45 minuta.

Poslednji meč u Ligi šampiona koji je Milan igrao na svom stadionu bio je na programu pre više od sedam godina. I tada, kao i sada, gost je bio Atletiko. I tada su Jorgandžije na putu do velikog finala slavile, i na neki način najavili turoban period sedmostrukog šampiona Evrope. A i sada je slavio, ali Milan ima za čim da žali.

U prvih pola sata Milan je podsetio na neka od najboljih izdanja u elitnom takmičenju. Kao plod toga usledilo je vođstvo u 20. minutu preko Rafaela Leaoa, koji je imao i sjajan pokušaj makazicama, ali je pogodio prečku.

Odličnu šansu imao je i Ante Rebić, ali od 36. minuta potpuno se promenila dinamika utakmice. Ove sezone prilično odsutni Frank Kesi (pregovori oko novog ugovora) dobio je drugi žuti karton, odnosno crveni i Milan je gotovo sat vremena igrao sa igračem manje.

Jeste Atletiko preuzeo dominaciju, ali do ulaska Antoana Grizmana nije bio naročito konkretan. Ipak, u 84. minutu Francuz donosi poravnanje, a na San Siru je nastupio potpuni antiklimaks. Jer taman su se navijači ponadali da bi možda ipak mogli njihovi ljubimci da se izvuku, ali rezultat je u 84. minutu glasio 1:1.

Ali tu nije bio kraj mukama rosonera. U trećem od šest minuta nadoknade Kalulu je u šesnaestercu igrao rukom. Morao je da se gleda VAR i sudija Čakir je posle tri minuta odlučio da dosudi penal. Njega je rutinski po sredini gola realizovao Luis Suares i na kraju doneo tri boda Jorgandžijama.

Sada je Atletiko drugi sa četiri boda, dva manje od lidera Liverpula sa kojim igra dva naredna meča. Milan je na začelju bez bodova i u naredna dva okršaja protiv Porta tražiće šansu za evropsko proleće.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here